ВВЕДЕННЯ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ ТА ГОСПОДАРСЬКИХ БУДІВЕЛЬ

  На будинки та господарські будівлі, збудовані до 1992 року, потрібно оформити свідоцтво на право власності на земельну ділянку, виготовити технічний паспорт у бюро технічної інвентаризації. Після оформлення вказаних документів в органах державної реєстрації отримати документ на право власності.

  На будинки та господарські будівлі, збудовані у період з 5 серпня 1992 р. по березень 2011 р. порядок прийняття такий: оформити документи на землю,  виготовити технічний паспорт у бюро технічної інвентаризації, заповнити декларацію про готовність будинку до експлуатації  в інспекції архітектурно-будівельного контролю, після оформлення вказаних документів в органі державної реєстрації отримати документ на право власності. Адреса інспекції архітектурно-будівельного контролю: м. Вінниця, вул. Театральна, 14.

  На нове будівництво потрібні такі документи: свідоцтво на право  власності на земельну ділянку; будівельний паспорт на об'єкт будівництва; в інспекції архітектурно-будівельного контролю отримати дозвіл на будівництво; після закінчення будівництва заповнити декларацію про готовність об'єкта до експлуатації; виготовити технічний паспорт у бюро технічної інвентаризації (БТІ); після оформлення вказаних документів в органах державної реєстрації отримати документ на право власності.

Ігор CТОЯН,  
начальник відділу містобудування 
та архітектури райдержадміністрації.
 
Всі новини