Податкова інформує:

Семінар для платників податків
  З метою інформування платників податків та на виконання вимог листа ГУ ДФС у Вінницькій області від 04.04.2016р. №1842/7/02-32-06-00, повідомляємо, що 14 квітня 2016року у м. Житомир  за адресою: вул. Польова, 8 (зал засідань Корольовського райвиконкому), ДП «Сервісно-видавничий центр», яке є видавцем журналу «Вісник. Право знати все про податки і збори», проводить для платників податків Вінницької та Житомирської областей семінар на тему «Офіційно про податкові новації - 2016» за участі фахівців ДФС України. На семінарі будуть розглянуті питання адміністрування податку на прибуток підприємств, ПДВ, ПДФО, акцизного податку. Початок семінару: 11-00 (початок реєстрації – з 10-00).  З організаційних питань платники можуть звертатися до філії ДП «Сервісно-видавничий центр» у Вінницькій області (т. 661201, 660183,660073, e-mail: svs_02@ukr.net).
 
Не забудьте подати декларацію, якщо працювали за сумісництвом у 2015 році та отримали дохід понад 146160 гривень.
  Громадяни, які у 2015 році працювали на декількох роботах та отримали загальний річний дохід понад 146160 гривень зобов’язані подати декларацію до 1 травня 2016 року в податкову інспекцію за місцем своєї реєстрації. Також, до декларації слід подати додаток Ф1 «Розрахунок податку на доходи фізичних осіб при отриманні доходів у формі заробітної плати від двох і більше податкових агентів згідно з підпунктом «є» пункту 176.1 статті 176 розділу IV Податкового кодексу України», відповідно до якого проводиться перерахунок податку із задекларованої річної загальної суми оподатковуваних доходів. Декларація подається в один із таких способів за вибором платника податку: особисто платником або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством. Для створення сприятливих умов для виконання громадянами свого конституційного обов’язку державною фіскальною службою України створено електронний сервіс «Декларування он-лайн», що дозволить громадянам заповнювати та направляти до податкової служби декларацію про майновий стан та доходи через Інтернет.
 
Сплата податків – гарантія виконання соціальних видатків
  Скарбниця нашої держави потребує стабільного надходження коштів, адже вчасна сплата податків  допоможе вистояти у нелегкий час, забезпечити виконання соціальних гарантій. Рівномірне наповнення бюджетів усіх рівнів гарантує вчасні  стипендії,  зарплати працівникам бюджетної сфери, пенсії та інші соціальні виплати. А від своєчасної сплати податків та зборів до місцевих бюджетів залежить добробут громад. Шановні платники, пам’ятайте про важливість вчасного розрахунку з бюджетами.  Наявність податкової заборгованості не лише негативно впливає на імідж платника податків, але й порушує права громадян, позбавляючи державу джерел фінансування різноманітних потреб суспільства. Платники повинні не тільки не порушувати законодавчо встановлені терміни сплати, але і забезпечувати  наповнення дохідної частини бюджету. В цьому мають бути зацікавлені не лише ті верстви населення, які залежать від бюджетного фінансування, але й самі платники податків. Адже вони матимуть можливість своєчасно одержувати з бюджету відшкодування податку на додану вартість, зокрема, в автоматичному режимі. Отже, Крижопільська ОДПІ нагадує усім суб’єктам господарювання про необхідність своєчасної та рівномірної сплати податків!
 
Подаючи декларацію на податкову знижку необхідно додати ще певні документи. Які?
  Платник податку, який бажає скористатися правом на податкову знижку за підсумками звітного 2015 року, має право впродовж усього 2016 року подати річну декларацію до податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси та зазначити в ній підстави, суми та підтверджуючі документи щодо податкової знижки. А саме: Копія паспорта (1,2 сторінка та сторінка прописки); Копія довідки про присвоєння індивідуального податкового номера; Копія квитанцій про сплату платежів; Оригінал довідки про доходи, одержані в звітному році з місця роботи (за встановленою формою); Поточний рахунок в банку (або номер платіжної картки – взяти відповідну довідку в банку); Копія Договору з навчальним закладом/Полісу накопичувального страхування життя/Іпотечного договору та договору застави / інших договорів на послуги, що відносяться до податкової знижки; Копія свідоцтва про народження дитини або свідоцтво про одруження - у випадку, якщо декларацію подають батьки або один із подружжя; Довідку з навчального закладу про те, з якого і по який період у звітному (календарному) році навчалася особа; Квитанції про сплату відсотків за користування іпотечним кредитом у випадку використання права на податкову знижку. Слід зауважити, якщо платник податку до кінця 2016 року не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 
 
 
В. о. начальника Крижопільської ОДПІ                 Л.С.Сузанська
 
 
 
Всі новини