Пріоритети – водопостачання, дороги і благоустрій села

  Цьогоріч великорусавчани вкотре підтвердили свою небайдужість та зацікавленість до долі рідного села та вщент заповнили місцевий будинок культури з нагоди щорічних зборів громадян за місцем проживання, на яких традиційно сільський очільник звітує про зроблене в минулому році  та із сільчанами  будує плани на майбутнє. Сільському голові Олександру Козорізу довелося вперше звітувати перед громадою, і він намагався висвітлити в своєму виступі головні пріоритети роботи сільської ради за період перебування на даній посаді. Зокрема, зазначив: "Велика Русава - одна з найбільших територіально-адміністративних одиниць  району. У селі функціонують: загальноосвітня школа І-ІІІ ст., ДНЗ "Пролісок", бібліотека, сільський будинок культури, фельдшерсько-акушерський пункт, відділення зв'язку, дві церкви. У 2015 році  здійснено ряд заходів, направлених на підвищення соціально-культурного та економічного рівня громади. Упорядковано територію дитячого садочка, проведено внутрішній поточний ремонт за рахунок благодійної допомоги ТОВ "АК "Зелена долина", силами батьківського комітету проведено ремонт фасаду, сходів. Для обігріву сільської школи встановлено котел на твердому паливі, відремонтовано  покрівлю освітнього закладу. У приміщенні сільської бібліотеки облаштовано Інтернет-центр. Установу забезпечено матеріалами та господарчими товарами, передплатою на періодичну пресу. Сільський клуб є окрасою села: завжди гарний та охайний. Попри скрутне економічне становище власними силами у приміщенні сільської ради було проведено косметичний ремонт".
  Займаються русавчани і благоустроєм свого населеного пункту. За кошти ТОВ  АК "Зелена долина" облагороджено сільське кладовище (Мала Русава),  встановлено залізобетонний паркан протяжністю 200 метрів, а також проведено ремонт каплички. Активно ліквідовувалися стихійні сміттєзвалища, надавалися послуги з вивезення сміття від домогосподарств, розчищено берег річки, реконструйовано водопровідну мережу, відбулася повна реконструкція площі базару, облаштовано центр села.                    
  Філією "Томашпільський райавтодор" проведено поточний ремонт дорожнього покриття сільських вулиць, на що ТОВ  АК "Зелена долина" надало 100 тонн вапняного каменю. Продовжилася минулого року і реконструкція вуличного освітлення села. 
  Стабільним, за словами Олександра Козоріза, є постачання питної води населенню. Для вирішення цього питання  встановлено три глибинних насоси у трьох каптажних колодязях. Також сільська рада стала переможцем конкурсу швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO, що дало можливість залучити для вирішення даного питання 40% коштів від вартості проекту, при спів-фінансуванні громадської організації жителів села, органів місцевого самоврядування, районного та обласного бюджетів.
  Під постійним контролем сільської ради і соціальний захист населення. 
  Активно допомагають  жителі села, працівники та депутати сільської ради воїнам АТО. За це подякувала своїм землякам присутня на зборах заступник голови районної ради Лариса Нароган, відзначивши згуртованість та оперативність громади щодо збору гуманітарної допомоги на Схід. Також Лариса Анатоліївна прозвітувала про діяльність районної ради за минулий рік та відповіла на питання присутніх. 
  Після звіту сільського   очільника про роботу у 2015 році та детальної характеристики подальшої діяльності сільської ради в 2016 році, виступу дільничного інспектора поліції Артура Вознюка про стан криміногенної ситуації в селі та коротких співдоповідей розпочалося жваве та активне обговорення, яке тривало понад 3 години. У міру того, як засідання тривало, проблеми мешканців громади поставали одна за одною, і майже кожна стосувалася земельних питань. Зал гудів, як стривожений вулик. Намагалися заспокоїти громадськість села директор АФ "Томашпільське"ТОВ "АК "Зелена долина" Ігор Павлюк та начальник юридичного відділу агроформування Михайло Ціхомський. Також русавчани цікавилися питаннями водопостачання, благоустрою, врегулюванням ціни на молоко, станом доріг тощо. 
  На зборах громадян також були присутні керівник апарату РДА Віктор Калась, начальники і представники районних служб та установ району. 
Євгенія ШУЛЬГАН.
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини