З нагоди відзначення дня прийняття Конвенції ООН про права дитини

  Проблема правового захисту сім`ї і дитинства ось уже тривалий час перебуває у центрі уваги міжнародної спільноти. Особливого значення надається забезпеченню прав дітей як частини населення, що внаслідок своєї вразливості, фізичної і розумової незрілості, потребує особливої охорони і піклування з боку батьків і суспільства.
  В Україні 20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей - день прийняття Конвенції ООН про права дитини. Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.
  Турбота про дітей, забезпечення їх добробуту, безпеки - одне із найбільш важливих завдань суспільства, яке дбає про своє майбутнє, адже діти гарант самозабезпечення нації та її розвитку.
  У Томашпільському районі з нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей заплановані заходи, спрямовані на ознайомлення дітей з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, формування у них навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій та попередження про відповідальність, яку вони несуть при порушенні законів України.
  З метою поглиблення правової обізнаності учнів спеціалістами служби у справах дітей райдержадміністрації заплановано проведення лекції та анкетування на тему: «Конвенція ООН про права дитини». Школярам будуть роз’ясненні права дітей, відповідно до Конвенції ООН про права дитини, схваленої на Генеральній Асамблеї ООН 20.11.1989 року (набрала чинності в Україні з 27 вересня 1991р.), а також, наголошено особливу увагу на обов’язки дітей.
  Ми, дорослі, не повинні стояти осторонь проблем дітей: забезпечити їм зростання у безпечних та сприятливих умовах, надати доступ до високоякісної освіти та охорони здоров’я, потурбуватися про високий рівень життя.
  Кожен з нас може внести позитивні зміни у життя хоча б однієї дитини. Лише спільними діями ми забезпечимо стабільність і добробут кожної дитини.
 
Всі новини