Томашпільська ЦРЛ повідомляє:

Україна проживає важкі часи, можна сміливо сказати що нація виживає не завдяки, а на противагу усім негараздам, проблемам і труднощам. Особливо це відзначається на соціальній сфері – медицині, освіті, культурі та науці. На жаль, Томашпільська ЦРЛ не є виключенням з цього. Виділених коштів з державного бюджету заледве вистачило на оплату заробітної плати працівникам лікарні. Фінансування інших статей видатків складає близько 40% від потреби закладу. У такі скрутні часи дуже важливо мати підтримку керівництва району, розуміння того, що надання медичної допомоги населенню на належному рівні – запорука народження та розвитку здорової нації.
Томашпільською РДА та Томашпільською районною радою були прийняті рішення про виділення додаткових коштів загальною сумою 2,5 млн. грн.. для забезпечення потреб нашого закладу.
 Завдяки цьому вдалось суттєво покращити  матеріально-технічну базу лікарні:
Придбано 12 холодильників майже у всі структурні підрозділи закладу, душову кабіну, водонагрівач, повністю обновлені – посуд та кухонний інвентар.   
 
Це також дає змогу забезпечити дотримання санітарно-протиепідемічного режиму в закладі.
 Виділені кошти для ремонту автомобілів «Тойота», які вже давно і  на 100% вичерпали свій ресурс. Один  автомобіль вже відремонтований, що покращить умови транспортування хворих в обласні заклади.
Капітальний ремонт системи теплопостачання в ЦРЛ ( а в цьому є нагальна потреба) , провести неможливо через відсутність коштів. Проте до початку опалювального сезону проведено гідрохімічне очищення опалювальної системи головного корпусу та поліклінічного відділення, що покращило температурний режим у відділеннях та умови перебування хворих та медичного персоналу.
 На випадок  погіршення епідемічної  ситуації в районі  із захворюваності на грип  та його ускладнення поповнений резерв лікарських засобів – придбано препарат «Таміфлю», тести на грип, антибіотики різних груп, рентген плівку, засоби індивідуального захисту та деззасоби.
 Вдалося покращити забезпечення закладу медикаментами. Забезпечення з серпня місяця на статтю «Медикаменти» збільшилось з 13,08 грн. до 21,41 грн на 1 ліжко день.
Покращилось фінансування на харчування в закладі з 6,01гнр  до 9,56 грн. на 1 ліжко день. Це  дало можливість урізноманітнити меню для пацієнтів( овочі, фрукти, яйця, масло, навіть м'ясо)та наблизити меню до вимог наказу МОЗ про дієтичне харчування пацієнтів.
Своєчасно проведено повірку та контроль технічного обслуговування  медичної апаратури, проведені електровимірювальні роботи.
Покращення матеріально - технічної бази ЦРЛ а також є сумлінна робота всіх лікарів, медичних сестер та немедичного персоналу лікарні дало змогу успішно пройти акредитацію закладу 04.10.2016року.
 
І на далі гостро стоїть питання війни в Україні, а разом з ним і проблеми надання медичної допомоги учасникам та ветеранам АТО, членам їх сімей. В даному контексті Томашпільський район займає лідируючі позиції. Усі пацієнти (з даних соціальних груп), які звертаються у лікарню отримують безкоштовне лікування та харчування. За 9 місяців 2016 року було проліковано 37 пацієнтів.
На медикаменти та харчування виділено:
Медикаменти на 1 ліжко-день:
- Для ветеранів – 69,65 грн.;
- Для учасників АТО – 91,00 грн.;
- Для членів сімей загиблих в АТО – 83,5 грн.
Харчування на 1 ліжко-день:
- Для ветеранів – 53,9 грн.;
- Для учасників АТО – 55,00 грн.;
- Для членів сімей загиблих в АТО – 55,0 грн.
Витрати на медикаменти  та харчування цих категорій пацієнтів в ЦРЛ відповідають вимогам чинних нормативних документів
Адміністрація та колектив ЦРЛ вдячні усім хто допомагає організувати та надавати якісну медичну допомогу пацієнтам.   
У важкі часи необхідно бути разом, бо тільки в єдності сила.
 
Всі новини