Хід проведення комплексу польових робіт по збиранню цукрового буряка

Про хід проведення   комплексу польових робіт по збиранню цукрового буряка  в Томашпільському районі .
  Управління агропромислового розвитку було затверджено робочий план  заходів з питань  проведення комплексу  польових робіт по збиранню пізньої групи  технічних культур   в сільськогосподарських підприємствах  в якому передбачено  організацію виконання в оптимальні строки та в повному обсязі .
  На формування технологічних якостей цукрових буряків впливає цілий ряд факторів, передусім: агротехніка вирощування, насіння цукрових буряків, застосування добрив і засобів захисту рослин та погодно-кліматичні умови тощо. Особливе значення для отримання високоякісних буряків має селек-ційна робота. На сьогодні на бурякових ланах використовується багато насіння зарубіжних гібридів (понад 80%). Слід відзначити, що вітчизняні селекційні матеріали більш пристосовані до коливань погодних умов в Україні під час вегетації, цукрові буряки більш стійкі до хвороб, більш придатні до зберігання.
  Найбільші площі посіву цукрових буряків було посіяно АК «Зелена долина», ПрАТ  ПК «Поділля»  .  
  Станом на 25 жовтня  2016року агрофоррмування   ,господарства Томашпільського району зібрали цукрові буряки на площі 2802 га  га, що становить 58 % від запланованих до збирання площ (4842.8.га). .
  Накопано137030 тонн коренеплодів, вивезено більше  120500 тонн. 
  Середня врожайність цукрових буряків складає 489 ц/га,.
  Середня  врожайність цукрових буряків по  АК «Зелена долина»- 517 ц/га,Найбільша  урожайність    в АФ «Гнатківське » -567 цга  АФ «Дружба ». - 623 ц/га ,АФ «Племзавод ,,Вила,,». - 613 ц/га,  .
  З хорошими показниками комплексу робіт по збиранню  цукрового бурякам працюють господарства ПрАТ  ПК «Поділля»    зокрема Філія«Яланецьке »  с Яланець які   зібрали цукрові буряки на площі 543 га  з урожайністю більше 500 цга.
 
Управління
агропромислового розвитку
райдержадміністрації                                                      
 
 
 
Всі новини