Відбувся семінар для представників агропромислового сектора

  Минулого тижня в актовому залі Крижопільського відділення Могилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області пройшов черговий кущовий семінар для бухгалтерів і керівників аграрного сектора. На семінар з'їхалися бухгалтера найдальших, прикордонних з Молдовою районів Вінницької області - Крижопільського, Ямпільського, Томашпільського та Піщанського. 
  Відкрила семінар – заступник начальника - начальник Крижопільського відділення Могилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області Сузанська Людмила Степанівна. Вона привітала учасників семінару з  минулим Днем працівників сільського господарства та звернула увагу присутніх на те, що в даних районах переважає аграрна специфіка і тому такі семінари дуже необхідні.
  Далі, голова Вінницького відділення громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» у Вінницькій області  Поліщук Ю.Г., також,  привітала учасників семінару з минулим святом, продемонструвала фільм "І Бог створив бухгалтера" і "Баланс -25", розповіла про діяльність Клубу.  А потім почалася найбільш активна і продуктивна частина семінару. Темник Катерина Іванівна – лектор-єксперт «Всеукраїнського бухгалтерського Клубу», податковий консультант,член спілки податкових консультантів України,бухгалтер – економіст – практик, ПП з обліку й аудиту; консультування з питань податкового законодавства, розглянула найактуальніші питання на сьогоднішній день: Перспективне законодавство: огляд пропозицій Мінфіну щодо змін у Податковому кодексі.  Готуємось до закриття спец режиму з ПДВ. Знижуємо  податкові ризики - захищаємо активи, аналізуємо і виправляємо помилки за час мараторію:  -   по цивільно- правових відносинах, для уникнення  скритих трудових відносин;  -   з  порушення строків виплати зарплати,відпустки;  -   з індексації доходів;  -   коригування середньої зарплати;   -  з оплати днів відрядження;  -   з готівкових операцій. Підтверджуємо дійсність господарських операцій:  -  по списанню МТР, зокрема  ПММ. Відображення акцизного податку.  Підтверджуємо правильність застосування цін на продукцію в 2014-2016 роках.  Списуємо ОЗ нині та чекаємо змін в ст.189 ПКУ для утилізації запасів.
  Семінар  пройшов у інтерактивній формі, звучали цікаві питання, а у відповідь надавались чіткі та конкретні відповіді. Тільки потрібне і нічого зайвого. Обговорювалися спірні питання та давалися поради. Ніхто не залишився байдужим.
  Учасники семінару з зацікавленням слухали представника «1С Україна» Віталія Коваля, який розповів про зміни в роботі системи та надав чіткі рекомендації.
  Розходилися всі дуже задоволені, дякували організаторам за прекрасну атмосферу спілкування, за унікальну можливість отримати відповіді на актуальні питання,  запрошували продовжувати проводити подібні заходи і в інших районах.
Всі новини