Відбулися сходи громадян у селі Яланець

1 березня в будинку культури с.Яланець відбулись сходи громадян, участь в яких взяли близько 160 жителів села.
 
Долучились до зібрання голова РДА Олександр Закорченний, начальник УАПР РДА Валерій Випаріна, начальник УПСЗН РДА Тетяна Дідик, начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсії Ямпільського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Людмила Стратій.
 
На початку зібрання присутні в залі переглянули відеоролик «Вінниччина – 2018. Є що сказати».
 
Голова села Микола Савчук презентував перед односельчанами та гостями з району звіт про зроблену роботу за 2018 рік, окреслив коло діяльності сільської ради в поточному році та звернувся до яланчан із проханням активно долучитись 23 березня до загальносільського суботника.
 
«Районна влада готова сьогодні надавати допомогу для вирішення нагальних питань вашої громади. Запевняю, що зі свого боку докладу максимум зусиль аби покращити соціальні стандарти життя кожного жителя Яланця. Разом з тим сільська рада спільними зусиллями усієї громади повинна покращити рівень життя своїх громадян беручи активну участь у міжнародних проектах, залученням інвестицій, та дотриманням норм правопорядку на селі», - підкреслив у своєму виступі перед громадою села Олександр Закорченний, звітуючи про роботу РДА за останні п’ять років.
 
Вичерпні відповіді та роз’яснення, які супроводжувались відеопрезентаціями щодо соціального захисту населення, нарахування та монетизації субсидій надала начальник УПСЗН РДА Тетяна Дідик, а на усі питання щодо змін в пенсійному законодавстві та перерахунку пенсій відповіла начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсії Ямпільського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Людмила Стратій.
 
Начальник УАПР РДА Валерій Випаріна у своєму виступі подякував селянам за активну участь у програмі дотацій за молодняк ВРХ, завдяки якій яланчани отримали компенсацію з держави в розмірі 206 тис. грн.
 
Озвучені сільчанами на зібранні питання стосувались перерахунку пенсій, реконструкції вуличного освітлення, розрахунків за електроенергію, медичного страхування орендарями, водопостачання та стихійних сміттєзвалищ. На всі поставлені питання було надано вичерпні роз’яснення.
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
Всі новини