Осінь – пора зариблення водойм!

  Осінь – традиційна пора зариблення водойм, адже осінній мальок набирає потрібної ваги і найкраще пристосовується до природніх умов.
  Зариблення проводиться відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Міністра аграрної політики та продовольства України від 07.07.2012 року № 414, зареєстрованого в Мін’юсті України 27 липня 2012 р. за 1270/21582, а також наказу Держрибагентства, яким затверджується склад комісії для проведення вселення водних біоресурсів. До складу комісії входять представники Вінницярибоохорони, представники органу місцевого самоврядування, представники Держекоінспекції у Вінницькій області, представники виконавця відтворення та громадські організації. Після завершення робіт із вселення водних біоресурсів комісія складає підсумковий акт про їх виконання.
  У весняний період суб’єктами господарювання вже було вселено у Дмитренківське, Петриківське, Токарівське, Бруслинівське, Турбівське, Сутиське водосховища та водойму «Слобода Межирівська» зарибок товстолоба, білого амура, коропа, судака та карася в кількості 395 тис. екз. Також було зариблено р. Мурафа в межах Ямпільського району коропом та товстолобом в кількості 22 тис. екз.
  Для збереження сталих запасів користувачами планується проведення вселення у водойми області малька риб в жовтні-листопаді місяці.
  Зариблення є стратегічно важливим для рибного господарства, дасть змогу створити сприятливі умови для нарощування виробництва конкурентоспроможної продукції з прісноводної риби з метою гарантування продовольчої безпеки області та задоволення потреб населення у рибній продукції за цінами, доступними для населення з різним рівнем доходів.
 
Всі новини