Управління агропромислового розвитку РДА інформує:

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, на полях району триває копання цукристих. Станом на 22 вересня із запланованих 4884 га зібрано 18336 тонн солодких коренів на площі 642 га. Урожайність становить 286 ц/га. Активно ведуться роботи зі збору цукрових буряків у філії "Колос" с. Нетребівка, де кожен гектар видав по 300 центнерів, та АФ "Велико- русавське" - урожайність 280 ц/га.
Аграрії району намолотили 2848,9 тонн сої, урожайність якої 12 ц/гa, та 6769,75 тонн соняшнику, кожен гектар якого видав по 21 центнеру. Наближаються до завершення роботи зі збору соняшнику у СТОВ "Кряж і К" с. Антонівка та ПСП "Перемога" с. Високе, в агроформуваннях TOB АК "Зелена долина" обмолот цієї технічної культури уже завершено. Сою ж закінчили збирати хлібороби СТОВ "Кряж і К" с. Колоденка, СТОВ "Липівка", АФ "Раківське" та АФ "Стінянське".
Кукурудзу на зерно збирають нині у ПСП "Перемога" с. Високе, ТОВ "Зернопродукт-Липівка" та філії "Колос" с. Нетребівка. Урожайність кукурудзи склала 29 ц/га.
Разом зі збором цьогорічного ужинку дбають аграрії і про майбутній врожай. Уже посіяно 2954 га озимої пшениці із запланованих 12700,7 га. Найактивніше сіють зерно під зиму в ТОВ "Зернопродукт-Липівка", філії "Колос" с. Нетребівка та в сільгосппідприємстві Комаргорода. Фермерські господарства району ще не розпочи¬нали посіву озимих культур.
 
Всі новини