Фахівець із соціальної роботи – друг, опора і підтримка для кожної родини

Про діяльність працівників центру соціальних служб можна сказати словами з популярного в радянські часи багатосерійного художнього фільму: «Наша служба и опасна, и трудна, и, на первый взгляд, как-будто не видна…».
За будь-якої погоди, і в свята, і в будні вони готові прийти на допомогу своїм нинішнім і потенційним клієнтам у вирішенні їхніх життєво необхідних питань.
Завданням фахівців із соціальної роботи є здійснення соціального супроводу сімей та осіб, що потрапили у складні життєві обставини, які не в змозі їх подолати за допомогою власних засобів і ресурсів,а також профілактична робота щодо попередження в сім’ях різних соціальних категорій виникнення  кризових ситуацій та вчасне виявлення сімей, що потрапили  у складні життєві обставини. І спеціалісти Томашпільського РЦСССДМ успішно виконують поставлені перед ними завдання, завжди приходять на допомогу сім’ям, які потрапили у сіті складних життєвих обставин, підтримають, вислухають, порадять і добрим словом привітають.
Тісна співпраця центру соціальних служб з іншими суб’єктами соціальної роботи – службою у справах дітей, управлінням праці та соціального захисту населення, управлінням освіти, сільськими радами, медичними закладами , міліцією, кримінально-виконавчою інспекцією успішно забезпечує вирішення нагальних проблем у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах.
І саме в такі хвилини починаєш розуміти, що для власного щастя іноді просто потрібно зробити добро іншій людині. "Добро завжди повертається", - кажуть у народі. Треба  спішити дарувати людям радість! Тоді, можливо, їхні серця, що здаються давним-давно зачерствілими, розтануть!
 
Фахівець із соціальної
 роботи РЦСССДМ               Ганна Полтавська
 
 
 
 
 
Всі новини