24 травня- День слов’янської писемності і культури

Писемність, мова – то є душа кожної нації, її найцінніший скарб. У мові – наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання.
Що ж для кожного з нас значить рідна мова, слова, які ми чуємо, що можемо написати і прочитати? Дуже багато! Без цієї мови, не було б нашої нації – українського народу, не було б ні історії, жодної великої дати,  жодного великого імені.
День слов'янської писемності й культури. Це свято відзначається щорічно 24 травня, саме в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила й Мефодія, що заклали основу слов'янської писемності. Праці цих великих просвітителів стали спільним надбанням усіх слов'ян.
Кирило та Мефодій довели і сучасникам, і прийдешнім поколінням, що лише невтомна просвітницька праця, освячена християнською любов’ю, дає щедрі плоди, які здатні служити людям тисячоліттями.
Вітаю усіх жителів Томашпільщини з Днем слов’янської писемності і культури!
Пам’ятаймо, що моральний та духовний розвиток будь-якого суспільства базується на любові, повазі до власної історії, піднесенні та примноженні культурної спадщини свого народу.
 
Голова районної державної адміністрації
Олександр ЗАКОРЧЕННИЙ
 
Всі новини