До Дня працівника соціальної сфери підводимо підсумки

Професійне свято працівників соціальної сфери України відзначається щорічно у першу неділю листопада. Це одне з найбільш шанованих професійних свят, адже відзначають його не лише працівники соціального захисту населення, Пенсійного фонду України, державних фондів та служб, а й державної служби зайнятості. Соціальний захист від безробіття є однією із складових соціальної сфери. Нинішнє свято є свідченням високої оцінки роботи фахівців, з допомогою яких виконуються соціальні програми в країні. Саме завдяки  їм велика кількість українців, що потребують уваги з боку держави, відчувають себе захищеними у цей не легкий для країни час.
Державна служба зайнятості надає широкий спектр соціальних послуг. Відзначення професійного свята – це чудова нагода для підведення підсумків роботи служби. Станом на сьогодні в Томашпільській районній філії Вінницького обласного центру зайнятості перебувають на обліку 370 безробітних, з них 360 отримувачів допомоги по безробіттю. Всього з початку року кількість зареєстрованих громадян становить 909 осіб, що на 3% менше, ніж станом на цю ж дату минулого року. 
Усього з початку року отримали роботу 979 чоловік, з них 164  особи належать до соціально незахищених верств населення ( в тому числі 22 учасника АТО, 24 особи з інвалідністю). Найбільше безробітних 66,3% працевлаштовано у сільське господарство, 8% у галузі освіти, 7% - в торгівлі.  
З січня поточного року Томашпільською районною філією проведено професійне навчання 327 безробітних, з яких 20 безробітних пройшли професійну підготовку та здобули нову професію плодоовочівника, робітника з комплексного обслуговування та ремонту будинків. 307 безробітних підвищили кваліфікацію за професіями тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, кухар, бармен, продавець продовольчих товарів, водій автотранспортних засобів, машиніст (кочегар) котельні, оператор котельні, слюсар-ремонтник.
З нагоди святкування дня працівників соціальної сфери працівників Томашпільської районної філії Вінницького ОЦЗ нагороджено відзнаками Вінницького обласного центру зайнятості. Грамоту за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у виконання завдань, пов’язаних з реалізацією державної політики зайнятості в України, соціального захисту від безробіття отримав  провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Климишена Тетяна Володимирівна, подякою за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у виконання завдань, пов’язаних з реалізацією державної політики зайнятості в України, соціального захисту від безробіття нагороджено заступника начальника відділу взаємодії з роботодавцями Шклярука Богдана Григоровича.
Шановні колеги! Щиро вітаємо усіх, хто обрав таку необхідну та благородну сферу діяльності як соціальний захист населення. Зичимо вам миру та злагоди, міцного здоров’я, щастя, невичерпної життєвої енергії та оптимізму! Нехай множаться ваші добрі вчинки, реалізовуються найсміливіші плани, а служіння обраній справі, чуйність та щирість приносять вам людську шану та надихають на нові звершення!
 
З повагою,
 
колектив Томашпільської районної філії Вінницького ОЦЗ.
 
Всі новини