Урочистості, присвячені 29-й річниці Незалежності України

Незалежна моя Батьківщина,
Я борюся за тебе щодня!
Ти для мене, як матір – єдина,
Богом дана нам, рідна земля!
Духом сильна і вільна Країна,
Та як квітка, завжди молода.
Не сумуй, буде все – Україна,
Зникне клята, російська орда.
Ми віками тебе боронили,
Зараз теж у полон не дамо.
Козаки в бій за тебе ходили,
Ворушили вороже кубло.
За нащадків, за мир та за долю,
Помирали Герої УПА.
Щоби вмилися власною кров’ю,
Ті кремлівські, ганебні війська.
Незалежна моя Україна,
Ми здолаємо всіх ворогів.
Буде жити квітуча Країна,
Без загарбників та без катів.
 
Такими словами розпочались урочистості, присвячені 29-й річниці Незалежності України, які відбулись 21 серпня на площі біля Стели Незалежності з дотриманням карантинних заходів.
 
24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який став точкою відліку сучасної державності та відіграв вирішальну роль у розпаді СРСР та остаточній ліквідації комуністичної тоталітарної системи. Цей день передає дух патріотизму та гордості за  свою націю, яка пройшла випробування, створила  свою незалежну державу, знаменуючи єдність, міцність долі і духу українського народу. Вшановуючи борців за свободу України учасниками зібрання було покладено  квіти до пам’ятних знаків  «Борцям  за свободу і незалежність України», Стели Незалежності, Меморіалу Слави та українському генію Тарасу Григоровичу Шевченку.
 
В урочистостях взяли участь голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, заступник голови районної ради Лариса Нароган,  спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, районної ради, керівники  підприємств, установ та організацій району, сільські голови та небайдужа громадськість.
 
Згідно розпорядження голови районної державної адміністрації від 19 серпня 2020 року №127, кращих трудівників району було нагороджено Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради з виплатою грошової винагороди.
 
Патріотичні пісні про Україну звучали у виконанні аматорів сцени Томашпільського району: Олександра Зализюка, Людмили Базюк, Олега Стебельського.
 
Духом патріотизму, витоками історії нашого народу пронизана, представлена на святі, виставка народно-прикладного мистецтва майстрів нашого району «Велична і свята наша рідна Україна», на якій представлені вишиті картини Липової М. з с. Олександрівки, художній розпис Яцій А. з с. Комаргород, творчі вироби Щегель В. з с. Велика Русава, вишивані вироби з с Липівка, с. Гнатків, традиційна стінянська вишивка.
 
Всі новини