Вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Відповідно до Указу Президента України від 10 листопада 2006 року, 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, на згадку про завершення будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС. У зв'язку з тим, що 30 листопада 1986 року було закінчено будівництво саркофага, а 14 грудня було опубліковано повідомлення про те, що комплекс захисних споруд прийнятий в експлуатацію, цього дня по всій країні проходять заходи, присвячені пам'яті ліквідаторів цієї аварії, - мітинги, покладання квітів до пам'ятників, молебні та інші акції пам'яті.

Чорнобильська катастрофа – найбільша в історії світової ядерної енергетики. Трагедія залишила опалимий слід у серцях усіх українців. Ті, хто з перших хвилин катастрофи стали на боротьбу з невидимим ворогом – справжні герої. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі.

14 грудня згадуємо тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14 грудня святом. Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС заступник голови районної державної адміністрації Н.І. Бандиш та керівник апарату В.І. Калась поклали квіти біля пам’ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської катастрофи.

Всі новини