Відбулися урочистості з нагоди Дня захисників України

14 жовтня в нашій країні відзначається День Захисника України – свято, що увібрало в себе багаті й славні козацькі традиції, мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж усієї багатовікової української історії.
Це свято, згідно Указу Президента, відзначається в українському суспільстві в день великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва, а тепер і Українського війська. Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв'язок поколінь, давню історичну традицію, прагнення вільно жити на власній землі. З дідів-прадідів  українці мріяли про  незалежність, а виборовши її у 1991 році, продовжують захищати і відстоювати свої кордони донині.Сьогодні кращі наші сини пліч-о-пліч боронять українську землю, відстоюючи її цілісність. Ми з гордістю говоримо про нашу армію, про тисячі справжніх чоловіків, які стали на захист кордонів України. 
Напередодні свята, 13 жовтня, в районній державній адміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня захисників України. З вітальним словом звернулися голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний та голова районної ради Дмитро Коритчук.
За мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання службових обов’язків із забезпечення державної безпеки та з нагоди свята нагороджено Почесними грамотами облдержадміністрації Володимира Сухова та Олександра Немировського. Грамотами райдержадміністрації та районної ради нагороджено актив районної спілки учасників АТО: Юрія Бута, Сергія Жмуда, Анатолія Луцького, Володимира Мукомела, Олександра Рудого, Володимира Філатова.
Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку Борцям за свободу та незалежність України та до Меморіалу Слави, віддаючи данину пам’яті дідам і прадідам які захищали Вітчизну в роки Другої Світової війни.
 
Всі новини