Фестиваль «Сурми звитяги»

Фестиваль «Сурми звитяги», що пройшов 19 жовтня у Будинку офіцерів м.Вінниці, об'єднав обдарованих і здібних молодих патріотів із різних районів Вінницької області: Томашпільського, Ямпільського, Муровано-Куроливецького, Могилів-Подільського, Липовецького, Шаргородського, Барського, Немирівського, Літинського, Козятинського, Калинівського, Жмеринського, Вінницького, Тиврівського, а також з м. Вінниця, м. Гнівань, м. Ладижин, м.Брацлав. Слід відзначити, що свято відбулося за сприяння облдержадміністрації та обласної ради в рамках фінансування проектів програм громадських організацій. 
 
Впродовж дня більш як 80 учасників віком від 8 до 25 років змагались за звання кращих у наступних номінаціях: солісти (три вікові категорії від 10 до 25 років), читці, вокальні на інструментальні ансамблі, літературно-музичні композиції,бандуристи, конкурси авторської пісні та авторського вірша.
 
Основна мета фестивалю - пропаганда серед дітей та юнацтва зразків мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ та ХХІ століттях, вивчення пісенної спадщини Січового Стрілецтва та періоду національно-визвольних змагань «Доби козаччини».
 
В холі Будинку офіцерів розмістились майстер класи, на яких всі охочі мали можливість виготовити обереги для бійців АТО та поплести маскувальну сітку. 
 
Усі присутні заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих героїв за незалежність держави , а потім гуртом заспівали гімн України.
 
Члени журі надали аналіз творчого рівня виступів, методичні рекомендації керівникам колективів; урочисто нагородили кращі мистецькі колективи та окремих виконавців, визначили лауреатів та провели відбір кращих номерів на Всеукраїнський фестиваль «Сурми звитяги» у м. Львові, який розпочнеться з 7 листопада поточного року. 
 
 
 
 
 
 
Всі новини