Податкова інспекція інформує:

Бюджет отримав понад 51 мільйон гривень
За дев’ять місяців поточного року Томашпільськими податківцями до Зведеного бюджету забезпечено сплату 51218,4 тис. грн. платежів, що контролюються податковими органами. Бюджетний розпис МФУ виконано на 118,4 відсотка. Додатково отримано 7974 тис. гривень. До державного бюджету зібрано 16495,6 тис. грн., до місцевих бюджетів отримали 34722,8 тис. грн. У повному обсязі виконано завдання по податку на прибуток підприємств, ПДВ, ПДФО, платі за землю, єдиному податку, військовому збору та ін..
 
Загальний збір ПДФО склав 26,7 млн. грн..
У цілому за січень-вересень цього року податківцями Томашпільщини мобілізовано 26715 тис. грн.. податку на доходи фізичних осіб, що на 4737,5 тис. грн.. більше, ніж у попередньому році. Частка надходжень ПДФО до фактичних надходжень в цілому до загального фонду місцевих бюджетів району склала 57 відсотків. 
 
Хто може скористатися пільгою з ПДВ у разі постачання зернових та технічних культур
ДФС інформує, що зазначеною пільгою можуть скористатися лише платники, які для цілей оподаткування ПДВ не відносяться до сільськогосподарських підприємств, тобто у яких вартість сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених протягом 12 місяців, становить менше 75 % вартості всіх товарів/послуг. Такі платники у разі здійснення операцій з постачання власно вирощених зернових культур товарних позицій 1001 - 1008 згідно з УКТ ЗЕД та технічних культур товарних позицій 1205 і 1206 00 згідно з УКТ ЗЕД звільняються від оподаткування ПДВ. Як виняток із вищевказаного переліку не підпадають під дану норму операції з постачання зернових культур товарної позиції 1006 та товарної підкатегорії 1008 10 00 00 згідно з УКТ ЗЕД (рис, гречка, просо), які оподатковуються ПДВ на загальних підставах. Якщо ж в платника податку вартість сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених протягом 12 місяців, становить більше 75 % вартості всіх товарів/послуг, то операції з постачання власно вирощених зернових культур товарних позицій 1001 - 1008 згідно з УКТ ЗЕД та технічних культур товарних позицій 1205 і 1206 00 згідно з УКТ ЗЕД підлягають оподаткуванню за ставкою 20 %. Варто зазначити, якщо платник ПДВ має у своєму складі філії та інші структурні підрозділи, які не зареєстровані платниками ПДВ, але самостійно здійснюють постачання товарів та проводять розрахунки з постачальниками/споживачами, то зареєстрований платник може делегувати їм право складання податкових накладних. Більш детально з даним роз’ясненням можна ознайомитися в листі ДФС України від 16.09.2015 р. № 19763/6/99-99-19-03-02-15. 
 
Кошти акумульовані сільгосптоваровиробниками на спецрахунках – виключно на виробничі цілі     
 Державна фіскальна служба України листом від 11.09.2015 р. № 338356/7/99-99-19-03-01-17 надала роз’яснення щодо цільового використання коштів, що акумульовані сільськогосподарськими підприємствами на спеціальних рахунках. Основне: У системі електронного адміністрування ПДВ сільгосппідприємства використовують два електронних рахунки: основний та додатковий. Основний електронний рахунок призначається для проведення розрахунків з бюджетом. На такий рахунок сільгосппідприємства перераховують зі свого поточного рахунку кошти в сумах, необхідних для реєстрації податкових накладних по діяльності іншій, ніж сільськогосподарська. Додатковий електронний рахунок призначений для перерахування коштів на спеціальні рахунки сільгосппідприємств. На цей рахунок сільгосппідприємством зараховуються кошти з поточного рахунку в сумі, необхідній для реєстрації податкових накладних, які складаються сільгосппідприємством при здійсненні операцій з постачання сільськогосподарських товарів/послуг у межах спеціального режиму оподаткування. Кошти, перераховані платником податку зі спеціального рахунку, відкритому в установі банку або казначействі, на основний або додатковий електронний рахунок, з метою збільшення реєстраційної суми, вважаються такими, що використані не за цільовим призначенням, та підлягають стягненню до бюджету відповідно до пункту 123.2 статті 123 Кодексу із застосуванням відповідних штрафних санкцій.
 
Заступник начальника Крижопільської ОДПІ,
начальник Томашпільського відділення                       О.Г.Білецький
 
Всі новини