Відбулась колегія районної державної адміністрації

14 лютого у залі засідань районної державної адміністрації о 10:00 голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний провів колегію районної державної адміністрації . У роботі колегії прийняли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук, голова районної ради Дмитро Коритчук, заступник голови районної ради Лариса Нароган, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, керівники територіальних підрозділів, сільські та селищні голови, представники ЗМІ.

 В ході засідання учасники зібрання переглянули відеоролик "Вінниччина 2016_ рік, що запам'ятався"  та розглянули ряд питань:
 
       1. Про роботу Центру надання адміністративних послуг за 2016 рік, впровадження системи електронних закупівель «ProZorro» та результати участі в 13-му обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад району за 2016 рік.
Бойко Василь Вікторович – начальник управління економіки районної державної адміністрації
 
       2. Про підвищення продуктивності сільськогосподарського сектору та особистих селянських господарств за підсумками 2016 року.
Випаріна Валерій Леонідович – начальник управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації.
 
       3. Про стан призначення субсидій та соціальних допомог за підсумками 2016 року.
 Дідик Тетяна Василівна – начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації
 
 
      4. Про роботу центру первинної медико – санітарної допомоги за 2016 рік та основні напрямки роботи на 2017 рік.
 Білецька Алла Валентинівна – заступник головного лікаря первинної медико – санітарної допомоги
 
      5. Про підсумки роботи із зверненнями громадян у районній державній адміністрації за 2016 рік.
Калась Віктор Іванович – керівник апарату районної державної адміністрації
 
 
Про впровадження системи електронних закупівель «ProZorro»присутніх ознайомив начальник управління економіки райдержадміністрації Василь Бойко:
1 квітня 2016 набрав чинності Закон України “Про публічні закупівлі” для першої хвилі замовників і система ProZorro перестала буди пілотною. Згідно з Законом першими свої закупівлі перевели в систему центральні органи виконавчої влади та природні монополісти. З 1 серпня до системи потрапили закупівлі всіх інших державних замовників.
Основана мета реформи – суттєве зниження корупції під час закупівель за публічні кошти, досягнення максимальної ефективності та економії. Успішна реалізація проекту має повернути довіру бізнесу до держави та стимулювати його до участі в держаних тендерах. Головний принцип системи ProZorro – «всі бачать все». Тепер кожен бажаючий може дізнатися хто, що і як закуповує за кошти платників податків. На сайті прозоро в розділі МОНІТОРИНГ перейшовши в модуль аналітики можна сформувати звіт в доступній формі різних періодів та по різних організаторах.
Так по установах по яких проводився моніторинг це :
- Відділ культури і туризму
- Відділ освіти
- Фінансове управління
- КУ «Томашпільська центральна районна лікарня»
- Томашпільська районна дитячо-юнацька спортивна школа
- Територіальний центр соціального обслуговування
- Районна державна адміністрація
- Районна рада
- Медичний центр первинної медико – санітарної допомоги
- Управління агропромислового розвитку
загалом 10 установ в 2016 році провели 211 процедур закупівель з них:
202 допорогові економія коштів становить 288,5 тис. грн.  
9 над порогових економія становить 90,0 тис. грн.
Загальна економія 378,5 тис. грн.
Середній відсоток зниження ціни становить 11,9 %
 
 
Як повідомив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валерій Випаріна, на території району налічується  54,5 тис.га сільськогосподарських угідь, з них  53,4 тис.га. ріллі.
     Результатом злагодженої роботи та професіоналізму аграріїв Томашпільчини у 2016 році, стали вагомі здобутки в галузі рослинництва. Рекордний валовий збір всієї групи зернових становить 193 тис.тон (для порівняння у 2014 році вал становив 175 тис. тон) при урожайності 66.4 ц/га, в тому числі:
озимої пшениці – 14498 га., вал- 91.8 тис. тон,  урожайність 63 ц/га;  
ярої пшениці – 1389 га. вал – 7.5 тис. тон(54 ц/га);  
озимого ячменю - 11499 га. вал – 7.9 тис. тон(52.8 ц/га);
ярого ячменю - 1580 га. вал – 7.5 тис тон(48 ц/га).;
кукурудзи на зерно – 8827 га. вал – 72 тис. тон (81 ц/га);
сорго на зерно – 815 га. вал – 5.7 тис. тон ( 72 ц/га.) 
       Проведено збирання соняшника на площі 6995 га. при урожайності 30 ц/га. (середньо обласна урожайність 28 ц/га.),  обмолочено  3013 га. сої - урожайність 24 ц/га. (середньо обласна урожайність 22 ц/га.),  озимий ріпак  1019 га. – урожайність 26 ц/га. 
Викопані солодкі коренеплоди на площі 4842 га. Найбільші площі посіву в господарствах ТОВ АК «Зелена долина» та  ПрАТ  ПК «Поділля» Середня урожайність цукрових буряків 480 ц/га. 
ТОВ « Агрокомплекс « Зелена долина»» виробничим підрозділом «Цукровий завод» у 2016 році вироблено 40 664 тони цукру. Ціни на зернові культу протягом останніх років збільшуються. Затрати на вирощування продукції також зростають. 
   Але збільшення затрат компенсується зростанням вартості вирощеної продукції .
Закладено основу під урожай 2017 року , а саме :
- озимого ріпаку - 1142 га.
- озимої пшениці – 12010 га.
- оз. ячменя – 1042 га.
      Підготовлено площі на зяб 24 тис. га. в тому числі глибокої оранки 4.7 тис. га.
Розроблена та сформована структура посівних площ на 2017 рік.
 
 
Начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації  Тетяна Дідик повідомила про стан призначення субсидій:
Протягом 2015-2016 років порядок надання субсидій громадян постійно змінювався і вдосконалювався,  на сьогодні механізм призначення субсидії суттєво спрощено,який дає можливість скористатись кожній сімї.  
       В Томашпільському районі проживає  14 423 сімей. Із загальної кількості сімей району  скористалися субсидіями  протягом 2016 року  11 694 сімей,  що становить 81% сімей району, 2411 сімей скористались пільгами на житлово-комунальні послуги, що становить 16 %,і лише 3%, або 318 сімей району не звернулися до управління праці.
 
 
Заступник головного лікаря районного центру первинної медико-санітарної допомоги Алла Білецька повідомила  про роботу центру первинної медико – санітарної допомоги за 2016 рік  та основні напрямки роботи на 2017 рік:
Робота первинної  ланки в 2016 році була спрямована на виконання  рішення 3 сесії Томашпільської районної ради 7 скликання від 19 лютого 2016 року №33 «Про комплексну програму розвитку  первинної медико-санітарної допомоги в Томашпільському районі на 2016-2020 роки». 
Програма охоплює 8 підпрограм з різних напрямків надання первинної медико-санітарної допомоги , а саме :
-полішення матеріально-технічної бази медичних закладів
-гіпертонія-стоп
-протидія захворюванню на туберкульоз
-імунопрофілактика
-цукровий діабет
-онкологія
-лікування пільгових категорій населення
-місцеві стимули
Всього на фінансування програми в 2016 р.  витрачено 1 031436, 9  грн..
Основними  приорітетами  в роботі на 2017 р. є:
1. Забезпечення надання  якісної первинної медико – санітарної допомоги в умовах функціонування об'єднаних територіальних громад.
2. Вирішення питання із приміщенням  для Томашпільських  амбулаторій №1 та №2     ( цілісним майновим комплексом)
3. Забезпечити формування електронного реєстру пацієнтів  та реєстрів хворих на серцево – судинні  захворюваня, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму.
4. Провести організовано кампанію укладання договорів між сімейним лікарем та пацієнтом та введення їх в єдиний реєстр
5. Забезпечити з 1 квітня 2017 року реімбурсацію ліків для пацієнтів з серцево – судинні захворюваня, цукровим діабетом ІІ типу та бронхіальноюастмою.
6. Подальша розбудова та впровадження принципів надання медичної допомоги на засадах сімейної медицини
7. Забезпечення медичного супроводу здорових вагітних, породіль, дітей раннього віку, попередження материнської та дитячої смертності
8.Переорієнтація роботи сімейних лікарів на профілактичну складову –попередження  соціальних,  інфекційних та  інвалідизуючих  захворювань   шляхом активного залучення населення до профілактичних оглядів та своєчасного лікування
9. Забезпечення проведення профілактичних оглядів окремих груп населення ( діти, підлітки, ветерани війни, чорнобильці ).
10.Організація та проведення щеплень проти керованої групи інфекцій , максимальне охоплення підлягаючих контингентів.
11.Забезпечення пільгової категорії хворих безкоштовним лікуванням
12.Формування у населення світогляду  переваги здорового способу життя,заняття фізичними вправами та спортом , викорінення шкідливих звичок , відповідальності кожного за свій стан здоров’я адже медицина здатна допомогти людині тільки у 20 % випадків , а в 50 %  стан здоров’я людини залежить від неї самої,  способу життя, фінансової спроможності.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини