Захищаючи рідну землю від ворога, вони віддали найдорожче – своє життя!

 
Не плачте  мамо, я  іще  живий.
Хоча й лежу  із кулею у грудях…
І надімною, юним, молодим 
Схилилися в скорботі люди -
Я не помру,  ніколи не помру,
Мені в віках залишене безсмертя 
Хоча і вас тепер не обійму 
Та я живу у всенароднім серці.
 
Відповідно до Указу Президента України від 23.08.2019 року № 621/2019, 29 серпня відзначаєтьсяДень пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.Дата присвячена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.
В цей день ми вшановуємопам’ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. В  їхніх серцях горів вогонь любові до рідної землі і велика віра в перемогу.   Захищаючи рідну землю від ворога вони віддали найдорожче – своє життя. Сильним болем та великою гордістю є нашіТомашпільчани, земляки, які ввійшли у вічність:
Ігор Гаврилюк з Томашполя,
Віктор Саванчук з Яланця,
Анатолій Дубчак з Вапнярок,
Олександр Гладій з Томашполя,
Вадим Тарабанов з Калинки,
Павло Білік з Томашполя.
Вони ціною жертовності   показали,  що наш  український  дух  є незламним, а  народ – нескореним. Це наші захисники, справжні герої. А герої не вмирають,  вони завжди будуть  в наших серцях!
Вшановуючи пам’ять героїв земляків, голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний та голова районної ради Дмитро Коритчук відвідали могили захисників України, поклали  квіткові композиції та зменшені копії державного прапора України та прапораТомашпільського району, долучившись до Всеукраїнської акції пам’яті «Сонях», адже жовтогарячий соняшник офіційно визначений символом Дня пам'яті захисників України.
 Сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України!
 
 
Всі новини