Обстеження умов проживання дітей, позбавлених батьківського піклування

На території району станом на 10.03.2017 року в сім’ях опікунів, піклувальників фактично проживає 55 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Кількість опікунів, піклувальників складає 40 чоловік віком від 25 до 65 років. З них : 26 – дідусів і бабусь, 8 – тіток, дядьків,  6 людей не перебувають з дітьми в родинних стосунках.
    Службою у справах дітей райдержадміністрації разом із працівниками відділу освіти, лікарями загальної практики сімейної медицини,  районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюється контроль за умовами утримання, виховання, навчання дитини, над якою встановлено опіку, піклування, шляхом відвідування родини. Періодичність відвідування встановлено  службою відповідно до графіку відвідування  дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 
     09.03.2017 року проведено обстеження умов проживання дітей, позбавлених  батьківського піклування, які перебувають під піклуванням жителів с. Рожнятівка Томашпільського району. Таких на території Рожнятівської сільської  ради 2. Обов’язки піклувальників по відношенню до цих дітей покладено на людей, які перебувають з дітьми у родинних, сімейних стосунках, а саме: одним підлітком опікується бабуся, іншим – дідусь. 
 Фактів порушення  прав дітей в сім‘ях піклувальників не виявлено;   піклувальники в повній мірі захищають інтереси дітей; в повному обсязі використовують за призначенням виплати  державної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку, піклування.
 Служба у справах дітей райдержадміністрації 
 
Всі новини