Відбулась нарада при голові РДА

17 вересня 2015 року  у залі засідань райдержадміністрації  о 10.00 годині голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний провів розширену  нараду. У роботі наради прийняли участь перший заступник голови райдержадміністрації  Віктор Ставнійчук, заступник голови райдержадміністрації Дмитро Коритчук, заступник голови районної ради Валентина Залюбівська, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, сільські та селищні голови, представники ЗМІ.

В ході засідання учасники зібрання розглянули ряд питань:

 - про підготовку комунальних підприємств до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років проінформував присутніх перший заступник голови райдержадміністрації В. Ставнійчук.
 
 - про організацію проведення 25 жовтня 2015 року виборів в районі доповів голова районної територіальної виборчої комісії  І. Німерчук 
 
 - про відновлення та забезпечення функціонування системи військового обліку громадян України, транспортних засобів і техніки, підготовки до наступних черг часткової мобілізації на території району відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 11 вересня 2015 року №547 інформував військовий комісар Томшпільського районного військового комісаріату Ю. Тарасов.
Усі військовозобов'язані підлягають військовому обліку.
Військовий облік військовозобов'язаних є загальнодержавною системою обліку та аналізу призовних ресурсів у державі, придатних до військової служби.
Основними завданнями військового обліку військовозобов'язаних є:
- Визначення кількісного і якісного стану наявних в межах територій оперативних командувань, Автономної Республіки Крим, областей, міст, районів і держави в цілому ресурсів військовозобов'язаних з метою більш раціонального планування їх розподілу та використання для потреб оборони і забезпечення виконання завдань галузей національної економіки України під час режиму воєнного стану;
- Проведення планової і цілеспрямованої роботи з підготовки та накопичення у запасі військово навчених людських ресурсів для забезпечення мобілізаційного розгортання військ (сил) і подальшого їх комплектування особовим складом в умовах воєнного часу;
- Документальне відображення рівня військової і спеціальної підготовки військовозобов'язаних, порядку проходження ними військової служби у запасі Збройних Сил України, участі у трудовій діяльності, сімейного стану, віку, стану здоров'я та інших даних;
- Забезпечення контролю за станом військового обліку військовозобов'язаних на підприємствах.
Військовий облік військовозобов'язаних пов'язується з паспортною системою обліку громадян, що діє в Україні, та системою обліку осіб, які працюють на підприємствах.
Військовий облік військовозобов'язаних повинен здійснюватися постійно за будь-яких обставин і повністю охоплювати усі категорії громадян, які підлягають військовому обліку.
Основні вимоги до військового обліку: своєчасність, повнота, точність, об'єктивність, достовірність і реальність усіх даних, що характеризують кількісний і якісний стан людських ресурсів, які перебувають на обліку.
Функціонування системи військового обліку забезпечується органами Міністерства оборони України, МВС, СБУ, місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади.
Військовому обліку підлягають такі категорії військовозобов'язаних:
- Прапорщики, мічмани, сержанти, старшини, солдати, матроси і військовослужбовці - жінки, звільнені з військової служби у запас;
- Жінки, які за фахом мають медичну підготовку;
- Особи, які стали громадянами України і відповідають вимогам Закону України «Про загальний військовий обов'язок і військову службу»;
- Особи, які прибули з інших місцевостей (адміністративно- територіальних одиниць) України або із-за кордону на строк більше трьох місяців;
- Особи, які звільнені зі служби в УДО, МВС, СБУ, МНС, Державному департаменті України з питань виконання покарань у запас Збройних Сил України. 
Військовому обліку не підлягають громадяни:
- Визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби із виключенням з військового обліку;
- Які досягли граничного віку перебування в запасі;
- Які припинили громадянство України.
Військовий облік військовозобов'язаних за призначенням поділяється
на загальний і спеціальний.
На загальному обліку перебувають військовозобов'язані, не
заброньовані за органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами на період мобілізації та воєнного часу.
На спеціальному військовому обліку перебувають військовозобов'язані, заброньовані за органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами на період мобілізації та воєнного часу.
Порядок зарахування військовозобов'язаних на спеціальний військовий облік регламентується Інструкцією щодо бронювання військовозобов'язаних за підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та воєнного часу.
Солдати і матроси, сержанти і старшини, прапорщики і мічмани, які перебувають у запасі, поділяються на два розряди за віком:
У запасі першого розряду-до 35 років; У запасі другого розряду:
Солдати, матроси, сержанти і старшини - до 50 років; Прапорщики і мічмани - до 60 років.
Граничний вік перебування у запасі другого розряду є граничним віком перебування в запасі взагалі.
Військовозобов'язані - жінки незалежно від присвоєних їм військових звань зараховуються до запасу другого розряду. Граничний вік перебування їх у запасі встановлюється: для прапорщиків і мічманів - 60 років, для інших військовозобов'язаних - жінок - 50 років.
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини