Про проведення антикоронавірусних заходів в районі

На виконання листа обласної державної адміністрації від 13 березня 2020 року № 01.01-65/1885 «Про забезпечення повної готовності  області до попередження занесення  та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID–2019», Томашпільська районна державна адміністрація повідомляє:
Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 16.03.2020 року № 55  «Про внесення змін до районного бюджету на 2020 рік», виділено 200 000 грн.  для створення запасу ліків по комунальному некомерційному підприємству «Томашпільська центральна районна лікарня». 
Наразі збільшити суму коштів з місцевого бюджету на проведення вищевказаних заходів не має можливості.
Крім того, здійснено перевірку наявності  необхідного медичного обладнання в медичних закладах району, а саме:  
       - Згідно договору, заключеного з КНП «Томашпільська ЦРЛ» у вихідні дні медична допомога населенню надається лікарями відділення невідкладних станів;
        - Наявність укомплектованих укладок сімейного лікаря - 6 шт.;
        - На даний час заклад забезпечений лікарськими засобами для невідкладної допомоги (по мірі використання запаси лікарських засобів регулярно поповнюються);
      - Алгоритм дії лікаря при підозрі на COVID-2019 розміщений в інформаційному куточку центру ПМСД, кабінеті кожного сімейного лікаря та в кожному підрозділі Томашпільського РМЦ ПМСД;
      - Заклад ПМСД забезпечений захисними засобами персоналу, а саме:
        - Деззасоби – 14 кг (на 20-30 днів);
        - Маска хірургічна (медична) – 560 шт.;
        - Респіратори класу захисту FFP 2 – 30 шт.; 
        - Рукавички медичні не стерильні – 489 шт.;
        - Рукавички акрилові – 14 пар.
Поряд з цим, замовлено:
       - Респіратори класу захисту FFP 3 – 30 шт.;
       - Рукавички із довгими манжетами – 100 шт.;
       - Рукавички акрилові – 100 шт.;
       - Ізоляційні халати – 9 шт.;
       - Костюми біозахисту – 9 шт.;
       - Бахіли – 100 шт.; 
       - Шапочка медична – 100 шт.;
       - Захисний щиток – 10 шт.;
       - Окуляри – 10 шт.
      Дата надходження замовлення 17-18.03.2020 р.
       - Тести на грип в центрі ПМСД є в наявності (в кількості 4 шт), тести на визначення вірусу COVID – 19 замовлено (очікувана дата надходження тестів після 20.03.2020 року).
      - Телефон «гарячої» лінії для інформування населення розміщений на стенді в інформаційному куточку Центру на сайті та у місцевих засобах масової інформаціях на дошках оголошення, публічних місцях  в кожному населеному пункті
      - Все задеклароване населення проінформоване стосовно мобільних номерів  сімейних лікарів.
      - Автотранспорт центру ПМСД справний та готовий до виїзду по невідкладній допомозі.
       - В зв’язку з поганим покриттям мережі інтернет в сільській місцевості, он-лайн запис на прийом до сімейного лікаря по окремих населених пунктах району неможливий.
 
Інформуємо, що інфекційного  відділення  в  Томашпільській  ЦРЛ  немає. Частина  терапевтичного  відділення  закрита  для  соматичних  хворих,  підготовлена  для  перепрофілювання  та  для  прийому  хворих з  підозрою  на COVID-19. Наявні  2  напівбоксовані  палати  з  окремим  входом та  необхідним  обладнанням.
На  випадок  поступлення  хворих з  ознаками  COVID-19 весь  головний  корпус  планується  перепрофілювати  в  госпіталь  для  прийому  таких  пацієнтів.
На  даний  час  лікарня  має  5  апаратів  для  штучної  вентиляції  легень, 2  кисневих  концентратори,  які  можуть  бути  підключені  до  апаратів  штучної  вентиляції  легень,  4  кисневих  концентраторів  низького  тиску.
В  закладі  наявні  8  моніторів  пацієнта,  5  дозаторів – інфузоматів, 10  пульсоксиметрів.
           
Дирекція територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Томашпільського району повідомляє, що соціальні робітники відділення догляду вдома забезпечені засобами індивідуального захисту, а саме: рукавичками нестерильними та індивідуальним хлоргекседином, також їм роздано пам’ятки порад для захисту від нової коронавірусної інфекції. Закуплено марлю та вату для пошиття індивідуальних масок.
 
Поряд з цим, за рішенням районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12 березня 2020 року № 4, в органах виконавчої влади  та місцевого самоврядування району заборонено проведення масових заходів та нарад з чисельністю 10 чоловік.
 
Голова районної державної
адміністрації                                                       
Олександр ЗАКОРЧЕННИЙ 
 
Всі новини