Служба за контрактом

  Томашпільський районний військовий комісаріат здійснює відбір військовозобов'язаних та громадян призовного віку (придатних до військової служби у Збройних Силах України) до навчального центру ЗС України (В4264 с. Старичі Яворівського району Львівської області на посаду - курсант) для укладання контрактів та підготовки за бойовими спеціальностями. Термін дії контракту короткостроковий (на особливий період) або терміном на 3 роки. Служба за контрактом вигідна працюючим громадянам, адже за ними зберігається місце роботи та середня заробітна плата. Що стосується офіційно працюючих пенсіонерів, то тут ще більша перевага у фінансовому аспекті, оскільки, крім місця праці та заробітної плати, за ними зберігається ще й пенсійне забезпечення. Заробітна плата становитиме до 6 тис. грн. залежно від військового звання та військової спеціальності.

Окрім цього, вони забезпечуються військовою формою та необхідною технікою, матеріалами для проходження військової служби. Людина, яка укладає короткостроковий контракт на проходження військової служби, самостійно обирає військову частину та підрозділ, де проходитиме службу. Громадяни, які наразі проходять службу за мобілізацією, також мають право підписати коротко-строковий контракт у вій-ськовій частині, де проходять службу. Для цієї категорії передбачене одноразове грошове заохочення у вигляді 8-ми мінімальних заробітних плат для солдатів, 9-ти - для сержантів та 10-ти - для офіцерів. Короткостроковий контракт функціонує до закінчення дії особливого періоду або ж до оголошення указу Президента України "Про демобілізацію".  

Держава гарантує: одноразову допомогу для вирішення соціально-побутових умов; щорічну оплачувану основну відпустку терміном 30 діб; нормований робочий п'ятиденний тиждень; безкоштовне харчування під час виконання службових обов'язків або грошову компенсацію; підвищення кваліфікаційного рівня в навчальних закладах Міні-стерства оборони України; безкоштовне медичне обслуговування; пільговий відпочинок у санаторіях МО України з членами сім'ї; обов'язкове державне страхування; забезпечення житлом; пенсійне забезпечення; пільги при вступі у вищі навчальні заклади України та безкоштовне навчання у ВВНЗ Міністерства оборони України; соціальний і правовий захист вій-ськовослужбовців та членів їх сімей.

Охочим проходити військову службу за контрактом у ЗСУ необхідно звертатися до Томашпільського РВК за адресою: смт. Томашпіль, вул. Леніна, 21. 

 
Контактний телефон:   
2-14-54.
 
Юрій ТАРАСОВ,
військовий комісар Томашпільського 
районного військового 
комісаріату.
 
Всі новини