В районі відзначили День Європи

Відзначення Дня Європи у нашому районі вже стало доброю традицією. Ось і в цьому році проведено  ряд заходів з нагоди цієї дати.
Томашпільська молодь – за європейський вектор розвитку інтеграції держави. Бо наш народ із його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце.
Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. 
"Україна – європейський вибір!" таку назву несли заходи, що проводились в рамках свята.
 О 13.00 год. в районній державній адміністрації відбулось засідання круглого столу, участь у якому взяли голова районної державної адміністрації О.Закорченний, голова районної ради Д. Коритчук, їх заступники, начальники, спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники  підприємств, установ та організацій району, засоби масової інформації,  працівники закладів освіти та центральної районної бібліотеки. В ході засідання присутні в залі переглянули відеоролик «Культурні столиці Європи 2017 рік», презентацію книг «Європейці Вінниччини», також заслухали  коротку історичну  доповідь – «Україна ЄС». О 14.00 год. на центральній площі селища за участі голови  районної державної адміністрації О.Закорченного, голови районної ради Д.Коритчука, голови селищної ради Томашпільської об’єднаної територіальної громади В.Немировського було урочисто піднято Прапор України та Прапор Європейського Союзу. Керівники району щиросердно привітали учасників свята з Днем Європи, побажали всім успіхів, благополуччя, миру та достатку. 
"День Європи, безперечно, став символом єднання географічної Європи, а для України − це важливий крок у зміцненні її самоідентифікації як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.  Адже Європа для України – це не просто географічне поняття.
Європа – це є майбутнє України, це є її історичний дух!
Але, на жаль, Європа сьогодні для нас це і кривава ціна, яку платить український народ і продовжує платити зараз для кращого майбутнього України, українських дітей.
Сьогодні саме ми, українці, захищаємо Європу від варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над всім нашим континентом.
Ми, українці, сьогодні на передовій захисту європейської цивілізації.
Наша Революція Гідності – була революцією за Європу.
Наша боротьба проти російської агресії – є боротьбою за Європу.
Європа для нас – це єдність і солідарність.
ЄвроМайдан, Революція гідності і самовіддана боротьба українського народу проти російського агресора за власний цивілізаційний вибір, за незалежність, за суверенітет та територіальну цілісність абсолютно по-новому відкрили Україну і українців для всього європейського континенту.
Їдкий смог радянської, а потім і російської пропаганди розвіюється. Україна впевнено постає в образі новітньої, надзвичайно перспективної, амбітної європейської держави.
Томашпільщина теж підтверджує свій вибір і демонструє відданість прогресивним традиціям, підтримує демократичні перетворення і втілює в життя реформи. 
  Шановні томашпільчани, Європа починається з кожного із нас. Потрібно, щоб кожен почав будувати Європу в Україні, починаючи з власної вулиці, власного села, власного міста. Бажаю всім щастя, рішучості, наснаги й терпіння на шляху до єднання з великою європейською родиною!" , - зазначив у своєму виступі голова районної державної адміністрації О.Закорченний.
Сьогодні весь світ дивиться на нашу країну, сподіваючись, що високі стандарти духу реалізуються в конкретні справи, які піднімуть вагу та значення її у світі. Європа – наш спільний дім і тому Томашпільщина іде впевнено до мети, долаючи труднощі  на шляху та реалізовуючи накреслені плани.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини