Відбулась розширена апаратна нарада

21 жовтня 2019 року в ресурсному центрі розвитку громад  райдержадміністрації відбулась розширена апаратна  нарада під головуванням першого заступника голови РДА Віктора Ставнійчука.  Участь у зібранні взяли: заступник голови РДА Наталія Бандиш,заступник голови районної ради Лариса Нароган, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, установ та організацій району, сільські голови. 
Перше питання порядку денного стосувалось ситуації, що на сьогодні склалась в районі з  забезпеченням  жителів, хворих на цукровий діабет,  препаратами інсуліну. Доповіла по даному питанню заступник голови районної державної адміністрації Наталія Бандиш. У своїй доповіді посадовець  звернулась до очільників територіальних громад району з проханням сприяти тому, аби  на черговій сесії розглянути питання щодо виділення коштів для забезпечення хворих на цукровий діабет по територіальній громаді препаратами інсуліну до кінця 2019 року. Сільським головам та головам ОТГ було надано листи з відповідними розрахунками додаткової потреби в коштах. 
Продовжив засідання начальник управління економіки районної державної адміністрації  Василь Бойко доповівши присутнім про  хід опалювального сезону 2019-2020 рр. та охарактеризувавши  стан готовності  закладів культури, освіти та медицини  району  до зими. Доповнили дане питання в.о. головного лікаря районного медичного центру первинної медико- санітарної допомоги Світлана Худик, директор  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних  послуг) Томашпільського району Світалана Куржос та начальник відділу освіти районної державної адміністрації Світлана Ревтюх.
Також   Василь Вікторович коротко проінформував учасників наради про хід реалізації проектів обласного конкурсу розвитку територіальних громад. Серед проектів громад:
- «Щоб в Європу шлях здолати - слід про всіх людей нам дбати» (встановлення тротуару в с.Високе);
- «Про спорт дбати - здоров’я мати» (спортзал, Марківська ЗОШ І-ІІ ступенів);
- «Світло в громаду» (реконструкція мережі вуличного освітлення с. Рожнятівка);
- «Комфорт та затишок в сільській бібліотеці» (бібліотека с. Пеньківка);
- побудова безпечного тротуару для жителів с.Антонівка;
- «Тепла школа - здорове покоління» (Вилянська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів).
Про державні та регіональні програми підтримки сільськогосподарських виробників та фізичних осіб доповіла учасникам наради заступник  начальника управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Світлана Смоляк.  У своєму виступі Світлана Йосипівна охарактеризувала постанову Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 року № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)», постанову Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 року № 130  (компенсація на відшкодування до 40% придбаного обладнання та с-г. техніки вітчизняного виробництва) та постанову КМУ від 07.02.2018 року № 106 ( щодо  бюджетної  субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) у розмірі 12000 гривень з розрахунку на одного члена фермерського господарства для отримання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар), але не більше 40000 гривень на одне фермерське господарство).
Про підготовку доріг до осінньо-зимового періоду  доповів начальник філії «Томашпільський райавтодор» Василь Чорний, коротко відзначив про наявні  механізми  для очистки та підсипки доріг, про встановлення тимчасових дорожніх знаків по центральних дорогах району (слизькість покриття, рекомендована швидкість руху) та відзначив про заготовлення 1200 тонн відсіву та 140 тонн технічної солі для безпечної експлуатації автомобільних доріг взимку.
     Начальник УПСЗН районної державної адміністрації  Тетяна Дідик  проінформувала присутніх про зміни в законодавстві щодо виплати пільг і субсидій в осінньо-зимовий період 2019-2020 року  роз’яснивши Постанову КМУ від17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» та наказ Мінсоцполітики від  17.07.2019 року№1106 «Про внесення Змін до Інструкції щодо порядку оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги».
По завершенні засідання перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук  дав ряд усних доручень керівникам структурних підрозділів РДА та сільським головам щодо вжиття усіх необхідних заходів з належної роботи усіх закладів соцсфери  в  опалювальний період 2019-2020 рр., та ще раз наголосив на важливості вирішення питання забезпечення препаратами інсуліну хворих жителів району.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини