Експрес-гра “Юридичний поїзд”

Цікава експрес-гра ”Юридичний поїзд” проведена 23 січня 2017 року в Томашпільській ЗОШ I-III ст.. Захід проводили фахівець з профорієнтації Томашпільського районного центру зайнятості - Горбенко Катерина Анатоліївна та   фахівець районного центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді Томашпільської РДА – Зозуля Людмила Василівна, в якому взяли участь 16 учнів.
Учні 10-А класу поділилися на три команди з назвами ”ОБОВ'ЯЗОК” ”ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ” і ”СОВІСТЬ”. Подорожуючи у вагоні-ресторані юридичного поїзду вони зупинялися на зупинках: ДИТИНСТВО, ШКІЛЬНА, СТУДЕНТСЬКА.
Найбільш дискусійною зупинкою була ”Студентська”, а найбільш приємною зупинка ”Дитинство”, зупинка ”Шкільна” - вимоглива, повчальна та демократична. На кожній із згаданих зупинок учні відповідали на запитання правового характеру. Від такої подорожі у експрес-вагоні юридичного поїзду в учнів залишилилося крім приємних спогадів та вражень, ще й багато знань та навиків, окрім того відбулась актуалізація набутих учнями знань за попередні роки навчання та сконцентрувалася увага набрати високий темп навчання в країні ”Права і Закону”.
Після проведеної експрес- гри фахівець соціальної роботи Людмила Василівна прочитала міні - лекцію на тему ”Захист прав дитини в сучасному світі” та провела інформаційну бесіду щодо цивільно-правової відповідальності неповнолітніх, права неповнолітніх у трудових правовідносинах.
Представник Томашпільського районного центру зайнятості - Катерина Анатоліївна   розповіла учням про права дитини передбачені законодавством у сфері праці.
 
Провідний фахівець з
профорієнтації  Горбенко К.А. 
 
 
 
 
Всі новини