Засідання районної робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю

 
28  грудня 2017 року о 10  годині у залі засідань райдержадміністрації    проведено засідання районної робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення.
Провів засідання перший заступник голови районної державної адміністрації Ставнійчук Віктор Анатолійович 
 
На засіданні було розглянуто питання:
1. Про наявність страхувальників у яких протягом року за даними Ямпільського об’єднання управління Пенсійного фонду України Вінницької області працівникам не підвищувалась заробітна плата,  поряд з цим у вересні 2017 року заробітна плата нараховувалась нижче мінімальної та відбулося зменшення штатної чисельності працівників у порівнянні з попереднім звітним місяцем.
2. Про причини нарахування найманим працівникам окремих суб’єктів господарювання району заробітної плати менше мінімального розміру у ІІІ кварталі 2017 року за даними Томашпільського відділення Могилів-Подільської ОДПІ.
3. Про наявність за даними Ямпільського об’єднання управління Пенсійного фонду України Вінницької області у  суб’єктів господарювання району середньої заробітної плати менше показника середньої номінальної заробітної плати за видами економічної діяльності (у розрахунку на одного штатного працівника, грн) за даними Держстатистики по регіону.
4. Про стан сплати підприємствами району обов’язкових бюджетних платежів станом на 01.10.2017 року та недопущення суб’єктами господарювання району виплати заробітної плати без сплати податку на доходи фізичних осіб.
 
На засіданні заслухано керівників підприємств та фізичних осіб – підприємців району з наданням письмових пояснень.
Підсумовуючи результати роботи районної робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення перший заступник голови райдержадміністрації Ставнійчук Віктор Анатолійович наголосив, що районною державною адміністрацією взято на особистий контроль питання забезпечення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року – 3200 грн. , з 1січня 2018 року – 3723 грн., недопущення зрівняйлівки у розмірах заробітної плати, скорочення працівників, переведення їх на неповний робочий час.
На засіданні  черговий раз акцентовано увагу, що серед основних  завдань Робочої групи є проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення в частині положень трудового законодавства та серед роботодавців щодо дотримання ними вимог чинного законодавства в частині використання найманої праці та запобігання фактам неофіційних трудових відносин.
 
 
 
Всі новини