Перед громадою прозвітував Комаргородський сільський голова Володимир Шевчук

24 березня у с. Комаргород Томашпільського району у приміщенні сільського клубу  про свою  роботу перед громадою прозвітував Комаргородський сільський голова Володимир Шевчук. На звіті були присутні голова райдержадміністрації Олександр Закорченний, прокурор Томашпільського району Сергій Півнюк, начальник відділу Держземагентства у Томашпільському  районі Володимир Николачук, дільничний інспектор міліції Копил Денис та заступник начальника, начальник міліції громадської безпеки Валерій Грабчак.
 У Своєму звіті очільник села підвів підсумки зробленого сільською радою у минулому році. 
«Станом на 01.01.2015 року у селі Комаргород та селищі «Комаргородське» проживає 2064 чол. в т.ч. пенсіонерів 603 чоловік із них: 2 інвалідів Великої Вітчизняної війни, 3 інваліди Армії, 8 учасників бойових дій (в тому числі на території інших держав), 59 учасників війни, в т.ч. 13 вдів, 77- дітей війни, 36 - жінки-інваліди, 13 дітей-інвалідів, 39 одиноких непрацездатних громадян, яких обслуговують соціальні робітники: Заціраха Марія Дмитрівна, Пасимок Таїса Василівна та Загризла Катерина Петрівна.
Щорічно пільговій категорії населення надаються пільги на тверде паливо, а в кого газове опалення - користуються пільгою на газ.
До Дня інваліда, Дня Перемоги місцевим сільськогосподарським товариством, приватними підприємцями надається матеріальна допомога. Періодично виконавчий комітет сільської ради проводить обстеження житлових та матеріально-побутових умов проживання ветеранів війни, одиноких громадян похилого віку, малозабезпечених верств населення, багатодітних і неблагополучних сімей.
На території сільської ради працює соціальний фахівець районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Браславська Олена Андріївна.
На Схід України з села було мобілізовано 6 громадян. .  Для сімей наших військовослужбовців, було виділено по 4 м.куб. дров. Надано дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою на земельну ділянку, що знаходиться за межами села бійцю АТО Подковському Руслану Дмитровичу.
Жителями територіальної громади села перераховувались кошти на підтримку Збройних сил України на загальну суму 8 тис. грн.
Працівниками сільської ради та КП «Комаргородське» придбано військовий сертифікат на суму 1013 грн.
Органом місцевого самоврядування проводиться вся можлива робота щодо надання сім'ям атовців матеріальної допомоги.
Небайдужими жителями села неодноразово збиралась гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування, одягу, коштів. Збором, організацією та перевезення допомоги займалися Никитюк Борис Васильович, Мар'янко Олег Вікторович та інші.
Грошові кошти в сумі 2720 грн. зібрали для бійця АТО Подковського Руслана Дмитровича громадяни Мартишок Світлана Михайлівна та Затула Богдан Володимирович.
ТОВ «Торговий дім «ФІНПРОМ» було надано грошову допомогу в сумі 3000 грн. для бійця Бондар Павла Михайловича.
Загалом ніхто з жителів нашої територіальної громади не залишився осторонь і всі як могли долучались до збору коштів та продукції для бійців, які перебували і в даний час перебувають на східному рубежі нашої держави.
Протягом 2014 року оформлено субсидій - 40, допомог-43.
На території сільської ради проживає 22 багатодітних сімей, 21 матерів одиночок. Під опікою перебуває 3 дітей. Діє рада опіки та піклування.
Медична допомога населенню надається Томашпільською центральною районною та Комаргородською амбулаторією загальної практики сімейної медицини, в якій працює 13 чол.
В селі діє дитячий садок, де виховується 35 дітей дошкільного віку. В 2014 році на баланс Комаргородської сільської ради прийнятий автобус IVЕСО 1991 року випуску, первісною вартістю 80855 грн., що переданий з оперативного управління комунальної установи «Авторемонтна база закладів охорони здоров'я» до комунальної власності територіальної громади села Комаргород Томашпільського району. Протягом року був проведений поточний ремонт на суму 3 тис. грн. Для забезпечення чистоти і порядку в кімнатах дитячого садочка було придбано сучасний, миючий пилосос, вартістю 4100 грн., а також електричну праску на суму 1091 грн. та соковижималку на суму 1200 грн. 
Також у селі працює сільський будинок культури та бібліотека, які фінансуються із сільського бюджету. В сільському будинку культури був проведений капітальний ремонт на суму 66 832 грн.
Для потреб бібліотеки придбано принтер, вартістю 3190 грн.
В селі 35 км доріг, з яких лише 23 км з твердим покриттям. Тому при проведенні заходів з благоустрою села, найбільша увага приділялась ремонту доріг.
У звітному році висипали дороги попід став, Чайковського, Набережної, Курортної на суму 25720 грн.
На вуличне освітлення в 2014 році було використано коштів на суму 10831 грн., а саме закуплено матеріали. За виготовлення проектно-кошторисної документації на вуличне освітлення перераховано кошти в сумі 12 500 грн. та за виконані роботи 2196 грн. Здійснено реконструкцію водогону по селі на суму 45 тис. грн. 
За Комаргородською сільською радою рахується: всього земель 5643,7 га, з них ріллі 4090,7248 га.
Відрахувань на плату за землю у 2014 році за землі що використовує ТОВ «ТД» Фінпром»» - надійшло на загальну суму 81 943 грн.
Плата за землі від ПСП "Перемога" надійшла в сумі 29039,81 грн.
Вільних земель запасу та резервного фонду немає.
Заборгованості по платі за землі запасу і резервного фонду немає.
Сплата орендної плати громадянами за земельні ділянки під господарськими будівлями і дворами складає - 12 292 грн. і сплачені в повному обсязі.
З початку року до сільського голови з різних питань звернулося більше 300 чоловік. В основному всі питання вирішуються. Найбільше наших громадян хвилюють питання соціального захисту, працевлаштування, земельні питання. Постійно надходять скарги і заяви правового характеру».
 
В ході проведення  зборів місцеві жителі мали змогу поставити свої запитання та озвучити ряд проблемних питань, серед яких: вивезення сміття,  постачання піску на потреби населення,  погані дороги, низькі ціни на молоко, стихійні сміттєзвалища та ін.
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини