Сергій Борзов про 8 тисяч допомоги у «Дії»

Сергій Борзов про 8 тисяч допомоги у «Дії» : ще жодного разу в історії України під час кризи влада не здійснювала навіть такої прямої виплати бізнесам та працівникам, які страждали від обставин.
Про те, що буде з виплатами 8 тисяч гривень допомоги для підприємців розповів голова ОДА Сергій Борзов. Так, керівник області повідомив, що прийом заявок на виплату одноразової матеріальної допомоги громадянам і бізнесу триває до 31 грудня.
«Володимир Зеленський заявив, що виплати 8 тисяч допомоги підприємцям та працівникам мають здійснити до 8 січня. "У нас 710 тисяч ФОПів і суб’єктів господарювання, які мають отримати виплати. І здійснити це потрібно до 8 січня. Це один з пріоритетів для Уряду", – сказав президент», – наголосив Сергій Борзов. За його словами, вже близько 300 тисяч людей зареєструвались у системі для отримання цієї виплати. Всього близько мільйона і фопівців, і найманих працівників можуть отримати виплати.
Сергій Борзов також зазначив, що урядовці неодноразово радили громадянам швидше реєструватись для отримання цієї виплати. Наприкінці року, у зв’язку з святковими днями, можуть бути певні нетривалі затримки у здійсненні виплат. Ті, хто зареєструється у системі після 21-22 грудня, зможуть отримати виплати вже після нового року ближче до Різдва 7 січня.
"Вперше в історії України за ініціативою президента буде реалізована така програма прямої допомоги підприємцям та працівникам. Ніколи раніше під час кризи держава не проводила таких виплат. Але маємо виходити з економічних реалій. Якби протягом десятиліть Україну не грабували і вчасно робили ті реформи, які вже зробили усі наші сусіди, то зараз ми б мали більші можливості для допомоги бізнесам та громадянам», – переконаний голова ОДА.
За словами Сергія Борзова, 8 тисяч гривень станом на сьогодні – це більше, ніж мінімальна зарплата:
«Згадайте, деякі представники бізнесу і наші політичні опоненти розповідали, що в сьогоднішніх умовах підприємці нібито не можуть платити навіть ту мінімалку, яка є, а це 5 тисяч гривень. Не забуваймо, що мільйони наших пенсіонерів щомісячно отримують виплати менші, ніж 8 тисяч гривень», – прокоментував голова ОДА.
Керівник регіону зауважив, що наша держава не має сотень мільярдів доларів чи євро, які можуть дозволити собі витратити США, Німеччина або інші країни для допомоги бізнесам та працівникам. Але жодного разу в історії України під час кризи влада не здійснювала навіть такої прямої виплати бізнесам та працівникам, які страждали від обставин.
Всі новини