«Створюємо світ без бар’єрів»

  З 9 по 11 листопада 2016 року Вінницька ГО молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації проводила останню серію тренінгової програми «Створюємо світ без бар’єрів», в якій брали участь і працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Томашпільського району зокрема, заступник завідувача соціальної допомоги вдома Мельник Тетяна Олександрівна та соціальний працівник Недомовна Тетяна Миколаївна.
  Метою програми є підвищення стандартів надання соціальних послуг шляхом набуття знань, напрацювання навичок учасниками програми у питаннях створення доступного середовища згідно Конвенції ООН про права людей з інвалідністю у тісній співпраці влади, громади, бізнесу, ЗМІ та залучення людей з інвалідністю, як досвідчених партнерів, до процесу прийняття рішень і втілення реформ у громадах Вінницької області.
  Умовно тренінг був поділений на три блоки. Кожен день відповідав певному блоку.
  Протягом першого дня учасники навчалися правилам етикету при контакті з людьми з інвалідністю, ознайомились з термінологією.
  У другому блоці – виїжджали на об’єкти, на практиці спостерігали, як правильно впроваджувати доступність на місцях, отримали теоретичні знання по різних видах доступності. Особлива увага приділялась архітектурній доступності та практичному втіленні доступності в навколишньому середовищі.
  На завершальному третьому блоці – відвідали тренінг: «Як знаходити ресурси, щоб створювати доступність у себе на місцях».
  Такий тренінг - це розумове подолання бар’єрів та зміна негативних стереотипів на готовність допомагати змінювати світ навколо та творити його інклюзивним. 
  По завершенню, у неформальній атмосфері учасники обговорили результати навчання та отримали сертифікати учасників тренінгу.
 
 
Директор територіального центру:                                  С.Г.Куржос
 
 
 
Всі новини