Сектор цивільного захисту застерігає жителів не виходити на тонку кригу

Сектор цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації застерігає жителів Томашпільського району не виходити на тонку кригу
  У зв'язку зі зниженням температурних показників на водоймах країни почав формуватися льодовий покрив, товщина якого становить до 5 см. За таких умов виходити на тонку кригу вкрай небезпечно, адже це може стати причиною трагічних наслідків.
  Так, 2 грудня до Служби порятунку «101» Хмельниччини надійшло повідомлення про те, що на водоймі тоне людина. На момент прибуття рятувальників чоловік перебував у воді на відстані 30 м від берега. Бійці ДСНС дісталися до постраждалого, підняли його з води, доправили на берег та надали домедичну допомогу. Каретою «швидкої» чоловіка госпіталізували до лікувального закладу для надання кваліфікованої медичної допомоги, але врятувати його не вдалось.
  З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій у зимовий період, а також травмування та загибелі на них людей працівники сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами районної державної адміністрації проводять серед населення інформаційно-роз’яснювальну роботу. Перш за все працівники розповідають громадянам про небезпеку перебування на тонкій кризі, а також до чого може призвести скупчення рибалок на одному місці чи розташування поруч великої кількості лунок. Крім того, працівники сектору радили рибалкам мати при собі елементарні засоби порятунку та нагадали їм правила надання допомоги у екстрених випадках.
  Подібні заходи будуть проводитись й надалі по всій території Томашпільського району.
  Сектор цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації звертається до громадян утриматись від виходу на тонкий лід, який утворився на водоймах, і застерегти від цього своїх дітей. Завзятим рибалкам також слід пам’ятати, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки під час перебуванні на кризі.
  У разі виникнення нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101», 2-10-36; 2-11-54 у Томашпільському районі.
 
Спеціаліст сектору цивільного захисту,  оборонної роботи та взаємодії  з правоохоронними органами        Г.М. Тіхомірова
 
Всі новини