Оперативна інформація щодо надзвичайної ситуації, пов’язаної з вибухом боєприпасів у Харківській області

Станом на 7 год. 27 березня піротехнічними розрахунками ДСНС очищено від вибухонебезпечних предметів територію м. Балаклія та дев’ять населених пунктів, які потрапили в зону надзвичайної ситуації.

На технічній території арсеналу спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів різної інтенсивності. Для локалізації та ліквідації осередків загоряння залучено 3 пожежні танки, 3 інженерні машини розгородження (ІМР) та 3 пожежні автомобілі МО, для підвозу води залучено 3 пожежні автомобілі ДСНС.

В зоні надзвичайної ситуації відключено газопостачання, тимчасово призупинено роботу потенційно-небезпечних об’єктів, закрито повітряний простір в радіусі 40 км.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 2 тис. 663 чол. та 236 од. тех., у тому числі від ДСНС 420 чол. та 107 од. тех., 15 піротехнічних розрахунків (75 чол. та 27 од. тех.).

На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі із головою Балаклійської районної державної адміністрації Масельським С.І.

На базі Балаклійської районної державної адміністрації організовано роботу гарячої телефонної лінії в цілодобовому режимі (05749-5-10-76).

 

Інформація отримана з офіційного  сайту ДСНС України (http://www.dsns.gov.ua).

 

Спеціаліст сектору цивільного захисту,

оборонної роботи та взаємодії

з правоохоронними органами                               Г.М. Тіхомірова

 

Всі новини