ДИТИНСТВО БЕЗ НАСИЛЬСТВА

Діти – майбутнє кожної країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то за країною буде багатообіцяюче майбутнє.
Жорстоке поводження з дітьми - це погане поводження з дітьми у віці до 18 років і відсутність турботи про них.
Воно охоплює всі види фізичного або емоційного жорстокого поводження, сексуального насильства, зневаги, неуваги і експлуатації в комерційних або інших цілях, що призводить до нанесення реальної або потенційної шкоди здоров'ю, виживанню, розвитку чи гідності дитини в контексті взаємозв'язку з відповідальністю, довірою чи владою. 
Підлітки частіше піддаються насильству, ніж діти молодшого віку, проте діти раннього віку набагато частіше отримують важкі, або навіть смертельні травми або побої.  
Жорстоке поводження з дітьми завдає страждання і може мати довготривалі наслідки,  призводить до стресу, який пов'язаний з порушенням раннього розвитку мозку, нервової та імунної систем. Внаслідок цього, в зрілому віці людям, що піддавалися жорстокому поводженню в дитинстві, загрожує підвищений ризик виникнення проблем фізичного і психічного здоров'я, таких як: вчинення насильства або стає жертвою насильства; депресія; куріння; ожиріння; сексуальна поведінка високого ризику; незапланована вагітність; зловживання алкоголем і наркотиками. 
Якщо Ви стали свідком жорстокого поводження з дитиною на вулиці, у сусідів, в дошкільному або загальноосвітньому закладі, то слід звертатися до служби у справах дітей районної державної адміністрації за адресою: смт. Томашпіль, пл. Тараса Шевченка, 4, I поверх, кабінет № 8, або зателефонувавши за номером  2-12-91.
 
Всі новини