Томашпільська районна філія Вінницьокого ОЦЗ опікується збереженням кадрового потенціалу

Державна служба зайнятості України вкотре долучилась до виконання поставлених Урядом завдань щодо підтримки роботодавців в умовах карантину. Виплата службою зайнятості одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання дозволить зберегти на території Томашпільської та Вапнярської ОТГ 148 робочих місць.
На виконання Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-Cov-2», перед державною службою зайнятості постало завдання щодо проведення комплексу заходів з надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання (юридичним особам) для виплати найманим працівникам, що будуть змушені не працювати в період жорсткого карантину.
У максимально короткий термін служба зайнятості відреагувала на поставлені державою завдання. Фахівці Томашпільської районної філії з 14 по 21 грудня 2020 року активно розгорнули інформаційно-консультаційну кампанію, щодо порядку отримання одноразової матеріальної допомоги. У центр зайнятості було подано 13 пакетів документів для надання такої допомоги 148 працівникам. Орієнтовна сума допомоги, згідно з розрахунками, становить 673782,12 грн. 
Державна програма підтримки суб’єктів господарювання та застрахованих осіб сприяє забезпеченню зайнятості найманих працівників у період жорсткого карантину та запобігає зростанню безробіття. Роботодавці вкотре мають змогу переконатись, що співпраця з державною службою зайнятості є запорукою збереження робочих місць.
 
 
Всі новини