Проект ЄС щодо розвитку молочної галузі Томашпільського району презентує результати роботи за рік

        смт. Томашпіль, 26 листопада 2015 

  26 листопада відбулась презентація результатів роботи проекту ЄС за 12 місяців у смт. Томашпіль, що на Вінниччині.  За фінансової підтримки ЄС у рамках проекту Томашпільською районною радою зроблено конкретні кроки щодо розвитку молочної галузі Томашпільського району. Зокрема, було  створено безкоштовну юридичну консультацію, виготовлено проектну документацію зі створення міні-цеху з переробки молока, розпочато роботу зі створення громадських пасовищ на території 4-х сільських рад, а також проведено навчальну поїздку до Львівської області для 30 жителів Томашпільського району для ознайомлення з кращими практиками розвитку кооперації. 
  У вересні 2015 року минув рік  як  Томашпількька районна рада розпочала реалізацію проекту  «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району», за фінансової підтримки ЄС.
  Протягом першого року впровадження проекту  Томашпільською районною радою було розроблено технологічну та будівельну документації для проведення реконструкції частини нежитлової будівлі під міні-цех з переробки молока, потужністю в 3 тони за зміну.  Згідно технологічної документації  планується  вироблятись біля 5 видів молочної продукції. Найближчим часом буде оголошено конкурс на відбір підрядної організації.
  Для облаштування громадських пасовищ на територіях Антонівської, Пилипи-Борівської, Пеньківської, Рожнятівської сільських рад спільно із Інститутом кормів та сільського господарства Поділля НААН розроблено технологічні карти по створенню громадських пасовищ загальною площею  100 га, закуплено насіння травосуміші, завершується  підготовка ґрунту на зиму. Засіяти  пасовища планується навесні 2016 року.
  «Реалізація проекту  має важливе значення для вирішення соціальних та економічних проблем Томашпільського району. В рамках проекту передбачається створити умови для  переробки власного молока та виробництва  якісного місцевого продукту,  створити нові робочі місця.  Можливість використання якісної молочної продукції, сприятиме покращенню  харчування  та здоров’я дітей в дитячих садках, школах   району.» – наголосив Олександр Закорчений, голова Томашпільської районної державної адміністрації. Він додав: «Заходи в раках проекту дозволять покращити кормову базу та умови утримання корів».
  З червня 2015 року на базі офісу проекту  діє безкоштовна юридична консультація, яка займається розробкою документів для створення кооперативу,  розробкою внутрішніх документів кооперативу, наданням юридичних консультацій для  жителі району  щодо  актуальних проблем ( членство в кооперативі, земельні, господарські питання та інші)
  «Створення кооперативу дозволить забезпечити кращі умови на ринку заготівлі молока,  правовий захист та підняти на новий рівень  відносини між виробниками та заготівельниками молока», -  зазначив    Дмитро Коритчук, голова Томашпільської районної ради.  
  Для отримання додаткової інформації про проект, будь ласка,  контактуйте з:  пані Наталією Гижко, керівником проекту ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району»., e-mail: tommilkua@gmail.com, tel.: +38 (069) 7313569
   Загальна інформація:
  Проект ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району» розпочав свою діяльність 12 вересня 2014 року. Термін реалізації проекту становить 30 місяців, а сума фінансування проекту складає більше як €477 тис. євро в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», з яких 90% коштів виділяє Європейський Союз, 10 % - Томашпільська районна рада у співробітництві з міжнародною ГО "Регіональний центр транскордонного співробітництва "Єврорегіон Дністер". Більш детально: www.tommilk.com та http://goo.gl/C9xg4r. 
 
        
Представництво Європейського          
Союзу в Україні 
вул. Володимирська 101
Київ, 01033 Україна
Тел:  +38 044 39 08 010
Факс: +38 044 39 08 015
 
Проект виконується Томашпільською районною радою в партнерстві з Єврорегіоном «Дністер»
Адреса: пл. Ленінського комсомолу, 3
24200, смт. Томашпіль,  
Тел:+38 (096)3971528
E-mail:tommilkua@gmail.com 
 
Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їх меж.
 
 
 
 
 
Всі новини