Відбулась щомісячна робоча нарада з головами РДА

  3 червня, під головуванням керівника Вінниччини Валерія Коровія у рамках щомісячних зустрічей з актуальних питань життєдіяльності області відбулася чергова нарада з очільниками райдержадміністрацій та міськими головами міст обласного значення за участю директорів департаментів та служб регіону. В нараді взяв участь і наш голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний.
  У ході засідання було підписано Меморандум між обласною державною адміністрацією, обласною Радою та Регіональною радою підприємців при облдержадміністрації про взаєморозуміння щодо утворення інституції бізнес-омбудсмена у Вінницькій області. 
  Учасники наради також переглянули фотоматеріали по облаштуванню в районних центрах та містах обласного значення місць колишнього розташування пам’ятників Леніну. 
 Особливу увагу під час зібрання голова облдержадміністрації приділив актуальним питанням освітянської галузі. Валерій Коровій, зокрема, наголосив на недопущенні збоїв у процесі виплати відпускних педагогічним працівникам області, а також закликав з усією відповідальністю віднестися до питання закупівлі шкільних автобусів шляхом співфінансування та передбачити відповідний фінансовий ресурс у місцевих бюджетах. 
  Окремо розглянули учасники наради питання впровадження в регіоні інвестиційних проектів у 2016 році, їх якісних показників та залучення інвестицій у виробничий сектор економіки. У цьому контексті керівник Вінниччини вкотре підкреслив важливість інвестиційної діяльності для економічного зростання області, створення нових робочих місць та розвитку соціальної інфраструктури територій.
  У ході засідання також проаналізовано роботу ЦНАПів у районах Вінниччини. Саме там, за переконанням голови облдержадміністрації, мають максимально концентруватися усі адміністративні послуги, які органи влади надають мешканцям області. Тож Валерій Коровій доручив активізувати роботу із забезпечення відповідних установ матеріально-технічним та змістовим наповненням у тих районах, які того потребують.
  Зупинився керівник регіону і на питанні використання земель державної власності сільськогосподарського призначення: земель запасу та резервного фонду. Він також звернув увагу учасників наради на суттєве зростання обсягів надходжень до бюджетів сільських рад орендної плати за землі сільськогосподарського призначення, причиною якого стали прийняті торік зміни до Податкового кодексу.
  Крім того, під час зібрання було обговорено стан дотримання фінансово-бюджетної дисципліни в області за 5 місяців 2016 року та розглянуто низку інших питань щодо соціально-економічного розвитку регіону.
 
 
Всі новини