«Без сім’ї немає щастя на землі»

«Без сім’ї немає щастя на землі», - твердить народне українське прислів’я. Ми не уявляємо свого життя без рідних людей, які завжди готові зігріти нас теплом і ласкою, любов’ю, бажанням допомогти й розрадити. 
    Кожна людина хоче, щоб його сім'я була щасливою. А що це значить? Мабуть, найбільш проста ознака сімейного щастя - коли хочеться йти додому, коли в сім'ю тягне, коли в ній знаходиш радість, коли дбайливо ставляться одне до одного, коли підтримують  та втішають у тяжкі хвилини, і, звичайно, у щасливій родині буквально на кожному кроці бачиш прояв ніжності, доброти, ласки.
    Але інколи все йде не так, створена молода сім'я стикається з труднощами буденного життя: нестача коштів для проживання, безробіття, що зрештою призводить до сварок, бійок, і найпростіше вирішення цих проблем – це втопити свій гнів у чарці. І саме такий контингент є основними клієнтами Томашпільського РЦСССДМ - родини, які  потрапили в складні життєві обставини. Фахівці із соціальної роботи завжди прийдуть на допомогу, почують, вислухають, підкажуть, як діяти в тій чи іншій ситуації. Так, з допомогою фахівців багатьом родинам з дітьми вдалося подолати складні життєві обставини: кому допомогли знайти роботу, кому оформити субсидію, соціальну допомогу, кому покращити житлово – побутові умови будинку та ін…
     Внаслідок реалій теперішнього життя країни коло осіб, що потребують соціального захисту та підтримки значно розширилося – до них приєдналися родини учасників АТО та сім'ї, тимчасово переміщених осіб. Для таких родин важлива підтримка, допомога у наданні житла, продуктів харчування, засобів гігієни та простого людського розуміння. Фахівці при обстеженні таких родин вникають в проблеми сім'ї та шукають шляхи для їх вирішення. Кожній родині були надані соціальні послуги, за потреби, матеріальна та гуманітарна допомога. 
    Яких би життєвих перипетій не зазнавала людина, які б перешкоди не долала, якби не страждала - завжди вона знаходить прихисток і розраду в сім’ї, де її підтримують, розуміють, співчувають.
   І користуючись нагодою хочемо привітати всі родини нашого району з Міжнародним днем сім'ї, який відзначають 8 липня. Бажаємо, щоб кожна сім'я трималася на вірності, довірі, щасті та любові, нехай вся повнота життя заповнить ваші серця, нехай любов'ю іскряться очі, мир і спокій поселяться у ваших душах. А, головне, щоб удома вас завжди чекали щирі і люблячі люди!
 
Директор Томашпільського РЦСССДМ           Бурячок Л.В.
 
Всі новини