Розпочато прийом заяв на монетизацію

          Управління праці та соціального захисту населення Томашпільської районної державної адміністрації (далі - управління) інформує жителів Томашпільського району про те, що для отримання у 2018 році коштів невикористаної житлової субсидії необхідно звернутись із заявою з 1  липня до 1 вересня поточного календарного року.
     Пунктом 17 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого   постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018. за № 329 передбачено, що після закінчення опалювального сезону частина суми невикористаної внаслідок економії споживання енергоресурсів житлової субсидії на оплату комунальних послуг з постачання та розподілу природного газу та постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення, що не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт·г електричної енергії на початок нового неопалювального сезону (станом на 1 травня поточного календарного року), повертається домогосподарству, яке забезпечило таку економію.
    Виплата коштів невикористаної житлової субсидії громадянам здійснюватиметься управлінням через особові рахунки в банківських установах або відділення поштового зв'язку ПАТ "Укрпошта".
    У разі смерті особи, якій призначено житлову субсидію на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу або постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення, частина суми невикористаної внаслідок економії споживання енергоресурсів житлової субсидії виплачується за заявою особи із складу домогосподарства, на яку розраховано житлову субсидію в опалювальний сезон.
    Жителі Томашпільського району - одержувачі субсидії, мають можливість отримати допомогу в оформленні заяви звернувшись як до управління так і до органів місцевого самоврядування, тобто виконкоми сільськихрад  і селищних   ОТГ, які володіють інформацією про наявну економію коштів, а також соціальних робітників територіального центру, які обслуговують одиноких непрацездатних громадян.
    Для уникнення непорозуміння до заяви, в якій зазначено бажання отримати кошти на особовий рахунок банківської установи, просимо додавати довідку з інформацією про особовий рахунок банківської установи, що розташована на  території Томашпільського району.
    За додатковою інформацією пропонуємо звертатисьдоуправління соціального захисту населення Томашпільської районної державної адміністрації за адресою : смт. Томашпіль, пл. Т.Шевченка,2кабінет №7, контактний телефон   2-21-86 , а також до сільських рад та селищних ОТГ за місцем проживання.
Всі новини