Взаємодія та взаєморозуміння з внутрішньо переміщеними людьми

  Тимчасова окупація Криму та Севастополя, бойові дії в окремих районах Луганської та Донецької  області стали серйозним випробуванням для України та її громадян. Ці загрозливі події, серед іншого спричинили небувалу для нашої країни внутрішню міграцію. Сотні тисяч людей змінили  своє місце проживання, побут та місце роботи. Відповідно до цього  у національному законодавстві з’явилося  нове поняття «внутрішніх переміщених осіб», почала формуватися відповідна правова база,  щодо їхніх прав,обов’язків та пільг.
  Прагнучи захистити інтереси тих, хто вимушений був покинути власну домівку, громадською організацією «Прогресивні жінки»  сплановано проведення навчальних тренінгів по Вінницькій області. Не оминули і Томашпільський район,  де 10 березня  було проведено навчальний тренінг на тему «Спільний підхід для покращення взаємодії  та взаєморозуміння з внутрішньо переміщеними людьми із зони АТО та Криму» для фахівців, які працюють із внутрішньо переміщеними особами. У навчальному семінарі прийняли участь спеціалісти дотичних організацій, а саме: спеціалісти управління праці та соціального захисту населення, спеціалісти  центру зайнятості, фахівці центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спеціалісти служби у справах дітей, працівники територіального центру, дільничні  інспектори поліції, представники педагогічних колективів та закладів охорони здоров’я .
  Тренінг було проведено з використанням інноваційних технологій. А  для кращого сприйняття  використовувалась наочність та презентації. Під час обговорення даної теми кожен з учасників висловлював свою думку та пропозицію, що дало можливість подивитись на ситуацію з різних сторін. Так , як кожна з вище вказаних професій тісно співпрацює з ВПО, то для кожного з нас це була гарна нагода для отримання досвіду та навиків роботи з такими людьми, які змушені, або самостійно покинули своє місце проживання з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту та тимчасової окупації.
        
Директор РЦСССДМ                                          Г. Полтавська
 
 
 
Всі новини