Сила Антонівки – у єдності дій та надії на краще майбунє

  У холодному приміщенні Антонівського клубу, де традиційно відбуваються збори жителів територіальної громади, у той день "кипіли" пристрасті. Більше сотні антонян прийшли на зібрання аби не лише заслухати світ сільського голови про діяльність у минулому році, а й висловити наболіле керівникам району та орендарям. "Це нормально, що люди небайдужі до долі свого села, що бажають йому щасливого майбутнього", - зазначила заступник голови районної ради Лариса Нароган. 
  І хоч сільчани бачать майбутнє рідної Антонівки по-різному, проте для розвитку громади вже зараз робиться дуже багато. І свідченням цього є звіт сільського голови Олександра Павлова. 
- З 2013 року на території нашого села Томашпільською районною радою впроваджується  проект "Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських господарств, а також розширення асортименту молочної продукції соціальної сфери Томашпільського району", що фінансується Європейським Союзом протягом усього періоду. Мета діяльності кооперативу - перероблення молока, виробництво масла та сиру, створення не менше десяти робочих місць. Насьогодні підготовлено необхідну документацію на земельні ділянки, будівництво, й орієнтовно через три місяці будуть розпочаті роботи з будівництва приміщення на території колишньої свиноферми.
  Минулого року за участі жителів, партнерів, сільської ради та ГО "Добробут" було прокладено оптоволоконний кабель для підключення жителів села до всесвітньої мережі Інтернет. 
  Зроблено поточний ремонт вул. Жовтневої, Першотравневої, Леніна, Миру, Б. Хмельницького, провулків Леніна, Жовтневого та Миру, усі насипні та польові дороги прогрейдеровано. 
  А от якість надання послуг з водопостачання бажає бути кращою. Причина банальна - старий водогін часто виходить з ладу. Працівниками комунального підприємства у 2015 році ліквідовано 22 прориви. Цьогоріч плануємо продовжити будівництво водогону по вул. Жовтневій, для чого виділено з місцевого бюджету 8800 грн., - довів до відома присутніх Олександр Павлов.
  Щороку Антонівська громада докладає чимало зусиль, щоб село, яким курсують міжміські автобуси, було привабливим та чистим. Працівники комунального підприємства проводять збір побутових відходів від населення та відвезення їх на сміттєзвалище. Уже восени розпочали роботи з наведення благоустрою на місцевому кладовищі, і чимало жителів без нагадувань прийшли сюди на прибирання уже з настанням весняних теплих днів.
  Окрім благоустрою, заміни водогонів та продовження освітлення вулиць села, гостро постало питання зовнішнього ремонту місцевого будинку культури. Необхідно відремонтувати дах, замінити на енергозберігаючі вікна, двері, встановити ринви, подбати про привабливість фасаду. Для цих цілей у місцевому бюджеті заплановано 20 тис. грн, але цього зовсім мало для здійснення необхідних заходів, тому сільська рада спільно з громадським об'єднанням  підготувала для участі в 13-му обласному конкурсі розвитку територіальних громад проект "Енергозберігаючий сільський будинок культури". Звернувся сільський голова за сприянням у цій справі й до орендарів - СТОВ "Кряж і К".
  "Минулого року сільськогосподарським товариством "Кряж і К" надано допомоги нашій громаді на загальну суму більше 140 тис. грн., за що щиро дякуємо директору товариства В.М. Дабіжі, виконавчому директору О.І. Войтенку і віримо, що й надалі буде тісною наша співпраця".  
  Зі звіту сільського голови помітно, що робота в селі проводиться, громада бере активну  участь у різноманітних конкурсах, обласних, міжнародних, але невирішених питань є ще багато. Олександр Павлов переконаний:  що якщо є підтримка та взаєморозуміння в громаді, то тоді є і результат. "Сила нашої Антонівки - у єдності дій і помислів, вірі у свої сили, надії на краще майбутнє", - резюмував очільник громади.
  Присутній на зібранні в рідному селі перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук подякував землякам за довіру, висловлену йому на виборах восени 2015 року, а також проінформував їх про діяльність районної влади, роз'яснив ситуацію, що склалася з ремонтом мосту, доріг, відповів на запитання селян щодо місцевого пасовища.
  Заступник голови районної ради Лариса Нароган  у свою чергу подякувала антонянам за їхню активну позицію, а сільському голові та депутатам - за те, що і в 2015-му, і цього року підтримали програму "Гіпертонія стоп!" та виділили для цього кошти.
  За інформацією інспектора сектору патрульної поліції, ст. лейтенанта Юрія Кузя, украй негативна ситуація склалася в селі з крадіжками майна громадян, порушеннями громадського порядку. І до вирішення цих проблем потрібно відповідально ставитися всім: жителям села, депутатам сільської ради, членам виконкому, батькам, які "дозволяють" своїм дітям у пізню пору доби проводити час деінде. "Минулого року на території Антонівської сільської ради було зафіксовано 16 кримінальних та 30 адміністративних правопорушень", - зазначив правоохоронець. 
Тетяна ЮЗВАК.
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини