9 березня відбулись семінари-консультації

  9 березня  відбулись семінари-консультації  в селах Стіна і Гнатків. Данні села завершили другий десяток сіл учасників інформаційної кампанії в рамках проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових та економічних інтересів представників особистих селянських господарств та покращення асортименту молочної продукції соціальної сфери Томашпільського району», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Томашпільською районною радою.  
  Група експертів провела семінари – консультації про можливості само зайнятості  особистих селянських господарств в селах  Вербова та  Високе  Томашпільського району 
  Учасниками семінару стали біля 80 представників особистих селянських, фермерських господарств, місцевого самоврядування,  соціально ї сфери та комунальних підприємств.
  Захід складався із 3 блоків.  Розпочався семінар із презентації проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових та економічних інтересів представників особистих селянських господарств та покращення асортименту молочної продукції соціальної сфери Томашпільського району» Наталією Гижко, координатором проекту. Згодом, учасникам було запропоновано переглянути соціальні відеоролики про можливості само зайнятості особистих селянських господарств, в яких показано можливі варіанти та переваги само зайнятості сільського населення, а також рекомендації щодо підвищення ефективності господарювання, використання нових технологій, підвищення якості продукції та збільшення прибутку. 
  Оскільки одним із заходів проекту є створення  обслуговуючого кооперативу, то не обійшла стороною Наталія Гижко і питання актуальності та можливостей кооперативної діяльності, аналізуючи досвід різноманітних вітчизняних та європейських кооперативів.
  Спеціалісти інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Андрій Заєць та  Мандрик Майа розповіли про особливості догляду та утримання корів для підвищення молочної продуктивності,  причини найбільш поширених захворювань корів у сільських господарствах, підбір раціону харчування та рекомендації щодо заготівлі травосумішей і розробки громадського пасовища до громад доніс, переваги та недоліки штучного осіменіння, селекційно-технологічні передумови запліднення, особливості правильного доїння та рекомендації для підвищення надоїв. 
  Слухачі семінару задавали фахівцям запитання про особливості осіменіння, рекомендації щодо годівлі і правильного доїння тварин. Але найбільш селян цікавили умови вступу до кооперативу, ціни на молоко та рекомендації щодо створення громадських пасовищ.
 
  Для отримання додаткової інформації про проект, будь ласка,  контактуйте з:  пані Наталією Гижко, керівником проекту ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району»., e-mail: tommilkua@gmail.com, tel.: +38 (069) 7313569
   Загальна інформація:
Проект ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району» розпочав свою діяльність 12 вересня 2014 року. Термін реалізації проекту становить 30 місяців, а сума фінансування проекту складає більше як €477 тис. євро в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», з яких 90% коштів виділяє Європейський Союз, 10 % - Томашпільська районна рада у співробітництві з міжнародною ГО "Регіональний центр транскордонного співробітництва "Єврорегіон Дністер". Більш детально: www.tommilk.com та http://goo.gl/C9xg4r
 
 
 
Всі новини