Спортивні новини району

25 березня 2017 р.  у Києві відбувся чемпіонат України з рукопашного бою серед школярів, організований Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН України та Всеукраїнською федерацією рукопашного бою за підтримки видавництва «Генеза». У змаганнях взяли участь близько 600 спортсменів з 16 областей країни.
Томашпільські «Альтаїрівці» разом з ямпільским «Барсом», липовецьким «Оріоном», погребищенськими парашутниками та калинівськими «Лідерами» відстоювали на змаганнях честь Вінницької області.
І як приємно, що в особистому заліку у своїх віково-вагових категоріях посіли наші спортсмени: І місце – Владислав Синиця, а ІІ місце - Валентин Дацьків.
 У загальнокомандному заліку  команда Вінниччини посіла ІІ місце у категорії «Дозований контакт» та ІІІ місце – у категорії «Легкий контакт».
Ще не зникла ейфорія від чемпіонату України, як знову рукопашники зібрались на татамі. Цього разу столицею єдиноборства став… Томашпіль. Саме наш благодатний край на базі районної дитячо-юнацької спортивної школи зустрічав 130 спортсменів, які з’їхалися з дев’яти районів Вінниччини.
На відміну від інших районів (Калинівського, Крижопільского, Ямпільського, Чечільницького, Погребищенського, Тростянецького, Липовецького та м. Вінниця), Томашпілля представляло дві сильні команди – «Альтаїр» Томашпільскої РДЮСШ та «Спарта» с. Високе.
Недарма кажуть, що рідні стіни допомагають, бо з 15 «альтаїрівців», що виходили в той день на двобій, дванадцятеро здобули медалі. Золото у скарбничку району принесли уже згадуваний Владислав Синиця, а також Назар Наконечний та Данило Закорченний. Переможцем не лише у своїй, а й старшій категорії став Олександр Жмуд. 
На другу сходинку п’єдесталу чемпіонату Вінницької області з рукопашного бою піднялися Максим Байдак, Гліб Тарчинець, Роберт Камінський, Назар Олійник, Денис Краківський, Валентин Дацьків, Назар Присяжний.
Приємно дивували своїми виступами також височанські «спартанці». 
 
Спочивати на лаврах наші чемпіони та призери не звикли, уже зараз вони старанно тренуються, готуючись до Чемпіонату України з рукопашного бою, що відбудеться у травні. Подальших вам успіхів, спортсмени!
 
Тетяна ЮЗВАК.
 
*****
 
На чемпіонаті області з футболу за перемогу бориться «Сатурн»
 
Уперше футбольний клуб «Сатурн» з Вапнярки узяв участь у чемпіонаті м. Вінниця з футзалу, що проходив у Вінниці, у 2013 році і виборов ІІІ місце, ставши одним із найсильніших в області. У 2014-2015 рр. клуб – дворазовий фіналіст кубка м. Вінниця. У 2016-2017 рр. у нелегкій та напруженій боротьбі ФК «Сатурн» став чемпіоном і здобув право представляти наш регіон на Всеукраїнському фіналі Аматорської футзальної ліги України у Дніпропетровську. Склад групи, у якій виступав «Сатурн», виявився найсильнішим на турнірі. Дві команди з групи стали бронзовими та срібними призерами вищої ліги, а третя команда отримала бронзу в І лізі. Срібного призера ФК «Свиспан-Горизонт» (м. Костопіль, Рівненська обл.) клуб «Сатурн» обіграв на груповому етапі розрахунком 4:2. Гра футболістів на Всеукраїнському фіналі принесла невимовне задоволення вболівальникам. Виступи команди відбулися завдяки депутату обласної ради Віталію Августу, приватним підприємцям Максиму Сігідненко та Валентині Крикливій, директору «Поділля-Агрохімсервіз» Василю Дещенку.
А 9 квітня починається друге коло чемпіонату Вінницької області з футболу, на якому, надіємося, наших гравців підтримають уболівальники. 
 
Володимир Волошин,
смт. Вапнярка.
 
 
 
 
 
Всі новини