Родина – основа нашого суспільства

Родина дуже важлива у житті кожної людини. Це найближчі, найрідніші люди, яких ми дуже любимо, які дарять нам тепло та допомагають у складних ситуаціях.  Це й рідна домівка, затишна та безпечна. Родина – це твій маленький світ, в якому все зрозуміле, дороге. Родина – основа нашого суспільства.
З давніх - давен серед україн¬ців виник і утвердився погляд на сім'ю і рід як на святиню, а на виховання дітей — як на святий обов'язок батьків. Кожен із нас мріє про щасливу родину, але наскільки вона буде щасливою залежить лише від нас, від того, наскільки ми готові вкладати свої зусилля у неї. Звичайно, увага й повага до сім'ї до роду не приходить сама собою. Її треба виховувати. Це і є той природ¬ний, надійний шлях, яким дитина змалку усвідомлює свою приналеж¬ність до родини, роду, а через них — до рідного народу, української нації.
Родини бувають різними, як і стосунки в них. Відсутність взаємоповаги, насильство, постійне пияцтво, непорозуміння між батьками – на жаль, серед нас трапляються і такі сім’ї. І основним нашим завданням є мінімізація того негативного впливу, який іде від цих родин на дітей, на оточення. Засоби, для  досягнення цієї цілі, є різноманітними, і одним з них – проведення інформаційно – просвітницької роботи спрямованої на формування позитивної моделі сімейного життя і сімейних цінностей, культури планування сім’ї та відповідального батьківства.
15 травня, в Міжнародний день сім’ї, працівниками Томашпільського РЦСССДМ було проведено ряд профілактично – виховних заходів, спрямованих на формування позитивної моделі сімейного життя і сімейних цінностей, культури планування сім’ї та відповідального батьківства «Любов матері – найвище диво на землі», «Ми всі одна сім’я, єдина ми родина» серед сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах. В ході проведення заходів з родинами велись бесіди про родинні цінності, показувались відеофільми, присвячені даній тематиці.
Рідні люди – це подарунок долі, який ми маємо цінувати. А родина – наш надійний притулок у великому, не завжди дружньому світі. І кожен з нас обов’язково має вносити свій вклад у щастя своєї родини, адже повне щастя людини без сім'ї, без домашнього    затишку    немислиме.
 
Начальник відділу соціальної роботи
Томашпільського РЦСССД                          Р. Савчук
 
 
Всі новини