Відбулася нарада при голові районної державної адміністрації

Сьогодні, 14.03.2019 року під керівництвом голови РДА Олександра Закорченного відбулася апаратна нарада. Участь у зібранні взяли голова районної ради Дмитро Коритчук, заступник голови РДА Наталія Бандиш, керівник апарату РДА Віктор Калась, керівники структурних підрозділів РДА, установ та організацій району, сільські голови та селищні голови об’єднаних територіальних громад.
 
«До дня голосування залишилося майже два тижні. Наша з вами головна мета під час проведення виборів Глави держави — вжити всіх заходів для того, щоб забезпечити вільне волевиявлення громадян, законність і порядок та запобігти правопорушенням. Окремо акцентую увагу на тому, що органи влади не повинні втручатися у виборчий процес, лише у межах повноважень повинні забезпечувати його безперебійне проходження. Ми не є суб’єктами виборчого процесу, але законодавством перед нами поставлено одне з найважливіших і найвідповідальніших завдань – матеріально-технічне забезпечення роботи виборчих комісій та створення умов для них. Усім учасникам виборчого процесу необхідно забезпечити максимально рівні умови для конкуренції всіх кандидатів у президенти України», - зазначив Олександр Закорченний на початку наради.
 
Згідно порядку денного в ході засідання було заслухано та обговорено ряд питань.
Зокрема, про організацію весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів району, відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 19 лютого 2019 року № 32 «Про проведення двомісячника благоустрою населених пунктів району» поінформував начальник управління економіки районної державної адміністрації Василь Бойко: «25 лютого 2019 року в Томашпільському районі розпочався двомісячник благоустрою. Розпорядженням голови РДА від 19.02.2019 року № 32 затверджено План заходів з організації проведення двомісячника благоустрою населених пунктів району та визначено відповідальних виконавців. Також, в рамках акції «День довкілля» 25 березня та 19 квітня 2019 року в населених пунктах планується провести масові заходи з прибирання. Двомісячник благоустрою триватиме до 25 квітня 2019 року».
 
На основних завданнях щодо підготовки до проведення 31 березня 2019 року виборів Президента України наголосив керівник апарату районної державної адміністрації Віктор Калась. Як зазначив посадовець, постановою Центральної виборчої комісії затверджено календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Відповідно до плану та згідно з виборчим законодавством на органи місцевої влади покладаються завдання з забезпечення згідно з календарним планом підготовки та уточнення списків виборців органами ведення Державного реєстру виборців. Щодо сприяння виборчим комісіям у реалізації їх повноважень органи місцевої влади мають забезпечити:
  • надання їм необхідних приміщень відповідно до нормативів, що встановлюються  законом та прийнятими відповідно до нього актами Центральної виборчої комісії;
  • забезпечення їх охорони, а також охорони виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації;
  • надання згідно із встановленими Центральною виборчою комісією нормами транспортних засобів, засобів зв’язку, обладнання, інвентарю, оргтехніки. 
«Звертаю увагу, що на органи влади також покладається забезпечення належних умов для роботи офіційних іноземних спостерігачів та засобів масової інформації. Все це стосується й об’єднаних територіальних громад. Ви отримали досить значний статус у системі влади і це накладає на вас додаткову відповідальність», - додав керівник апарату РДА.
 
Щодо вжиття заходів з метою забезпечення пожежної та громадської безпеки під час проведення 31 березня 2019 року виборів Президента України, відповідно до компетенції, поінформували Олександр Козюма - начальник Томашпільського районного сектору  ГУ ДСНС України у Вінницькій області та Ярослав Марченко - начальник Томашпільського відділення поліції Могилів – Подільського відділу поліції ГУНП  у Вінницькій області.
 
Олександр Володимирович у своїй доповіді зазначив, що на території Томашпільського району розташовано 34 об’єкти на яких будуть виборчі дільниці. Станом на 14.03.2019 року перевірено 31 об’єкт та складено 31 адміністративний протокол по ст. 175 КУпАП (порушення правил пожежної безпеки). Недоліки на вказаних об’єктах однотипні. Керівник служби цивільного захисту району наголосив на необхідності обов’язкового усунення виявлених порушень.
 
«У день голосування у районі для охорони виборчих дільниць, підтримання громадського порядку буде залучено необхідну кількість службовців Національної поліції та представників громадських формувань», зазначив начальник районного відділення поліції.
 
Про заходи, які необхідно здійснити для безперебійного забезпечення електропостачанням та телефонним зв’язком виборчих дільниць під час проведення 31 березня 2019 року виборів Президента України роз’яснили Іван Стаднік – директор СО «Томашпільські електричні мережі» та Сергій Гаврилюк - начальник станційно – лінійної дільниці № 1.
 
Про хід виконання плану весняного призову громадян України у 2019 році, відповідно до Указу Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році» повідомив присутніх Роман Гончарук– військовий комісар районного військового комісаріату. Зокрема, у своєму виступі він зазначив: «На виконання Указу Президента України від 30.01.2019 року № 22/2019, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 18 лютого 2019 року № 114, 4 березня 2019 року прийнято розпорядження голови районної державної адміністрації «Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2019 році», яким визначено заходи щодо організації та проведення в районі призову громадян України на строкову військову службу, склад районної призовної та медичної комісій, графіки їх роботи». Призову на строкову військову службу підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку.
Планове завдання для Томашпільського РВК на весняний призов становить 35 чоловік. Розподіл та призначення призовників здійснюється пропорційно із урахуванням потреби і наявності призовних ресурсів, як для Збройних Сил України так і для інших військових формувань. Вкотре наголошую, що, призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в АТО (ООС) не залучаються».
 
Підсумовуючи нараду, голова райдержадміністрації звернув увагу присутніх на важливості порушених питань, закликав учасників наради вжити вичерпних заходів для дотримання виборчого законодавства і правопорядку на території району: «Виборчий процес триває, і нам необхідно спільними зусиллями забезпечити його проходження без зайвого ажіотажу, виважено і стабільно: громадський  порядок підтримувати на належному рівні».
Питання забезпечення всім необхідним обладнанням окружних виборчих комісій Олександр Закорченний взяв на особистий контроль та дав доручення сільським та селищним головам до 20.03.2019 року поінформувати про готовність виборчих дільниць до роботи.

Всі новини