Провели диспут «Конфлікти в нашому житті»

16 березня    2017 року   на базі   Комаргородської  ЗОШ   I-III ступенів     відбувся диспут з елементами  тренінгу  із  залученням  представників  вчительського колективу школи, батьківської громадськості  та    шкільних    практичних психологів та соціальних педагогів  району   на тему «Конфлікти в нашому житті»,   організований   практичним  психологом  Комаргородської  школи  Гайдиш В.А. та методистом психологічної служби відділу освіти ЧоловськоюТ.А.  
Основною метою такого виду роботи було ознайомлення з видами конфліктів в шкільному середовищі та шляхами їх вирішення. Учасники  семінару-вчителі Комаргородської ЗОШ,  батьки учнів цієї школи та працівники психологічної служби  загальноосвітніх закладів  району,   в ході заняття  обговорили основні проблеми, що  виникають у навчальному процесі, ознайомились з особливостями  конфліктів, їх видами та причинами, методами конструктивного вирішення конфліктів, поведінки дітей в конфліктних ситуаціях.
В ході проведення заняття практичним  психологом  Гайдиш В.А. було проведено різноманітні цікаві вправи на розв’язання  конфліктів. Присутні  учасники  отримали консультації щодо стратегії  поведінки в ситуаціях, коли діти  перебувають у стані  шкільного  конфлікту; способи  вирішення  конфліктів. 
У разі   виникнення таких конфліктів вся відповідальність за їх  вирішення  лягає на плечі  дорослих. Учителі та батьки зобов'язані  вловити момент початку конфлікту і зробити все можливе для його  погашення. Так можна  отримати  гарантії, що  конфлікт не розвинеться в серйозну проблему. До того ж дорослим  варто не забувати  слухати і чути  дитину, оскільки  кожен  конфлікт  має  під собою певний  ґрунт, хоча причини бувають, приховані  дуже  глибоко.
Уникнути  конфліктних  ситуацій в шкільному  колективі  неможливо. Але в силах батьків і вчителів, проявивши власну  мудрість,   направляти  поведінку  дітей в правильне   русло і навчати  дитину  самостійно  вирішувати  спірні  ситуації, що  в  нагоді  їм  стануть у  подальшому  житті.
 
 
 
 
 
Всі новини