Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТОМАШПІЛЬЧИНИ!!!
Пам’ятайте, лихо легше попередити, ніжж побороти!
При підозрі на АЧС одразу ж сповістіть фахівця ветеринарної медицини
Краще перестрахуватися, ніж наразити на небезпеку своїх сусідів та себе!
 
28 березня 2017 року о 11.00 годині в малому залі засідань РДА відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії головним питанням якого було.: про епізоотичну ситуацію в районі щодо африканської чуми свиней.
Заслухавши та обговоривши інформацію в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Томашпільському районі Грабчака П.О.  про епізоотичну ситуацію в районі щодо африканської чуми свиней комісія вирішила:
 
1.  Взяти до відома інформацію в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Томашпільському районі Грабчака П.О.  про епізоотичну ситуацію в районі щодо африканської чуми свиней
2. Голові Томашпільської районної державної адміністрації, головам сільських та селищних рад взяти під персональну відповідальність своєчасність та ефективність виконання рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України, Вінницькій обласній державній адміністрації, Томашпільській районній державній адміністрації та заходів  з профілактики та ліквідації інфекційних хвороб тварин, зокрема АЧС на території району
Термін виконання – протягом 2017 року
 
2.1. Вжити заходів для створення матеріального резерву засобів дезінфекції, кунгів, дезустановок, пального, спецодягу, інших матеріалів та засобів, необхідних для проведення термінових робіт з ліквідації осередків інфекцій та запобігання їх поширенню.
Термін виконання – до 20.05.2017 року
 
3. Томашпільському  відділенню поліції Могилів-Подільського відділення ГУНП у Вінницькій області, управлінню Держспоживслужби в Томашпільському районі 
3.1. забезпечити дієвий контороль за переміщенням живих тварин та продукції з них, зокрема свиней та свинини, на території району. Не допускати незаконного переміщення живих тварин без ветеринарних документів.
Термін виконання – постійно
 
3.2. Заборонити використання відходів харчування для годівлі сільськогосподарських тварин в господарствах всіх форм власності, установах, організаціях, в яких утримується тварини.
Термін виконання – постійно
 
3.3. Посилити  контроль за утилізацією відходів тваринного походження.
Термін виконання – постійно
 
4. Держспожив службі району в разі отримання дозволу КМУ забезпечити проведення:
- перевірок субєктів господарювання, які займаються утриманням тварин та птиці, в частині дотримання вимог біологічної безпеки та нормативноправових актів з питань профілактики та ліквідації захворювання;
- протягом 2017 року позапланових заході державного ветеринорно-санітарного контролю щодо субєктів господарювання, діяльність яких повязана з вирощуванням, утриманням, реалізації живих свиней, їх забоєм, переробкою та зберігання продукції з них.
Термін виконання – протягом 2017 року
 
5. Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії району, Томашпільському лісництву «Тульчинського ЛМГ», філії «Томашпільський агроліс», Томашпільському товариству мисливців та рибалок подати пропозиції до рекомендації щодо регуляції чисельності дикого кабана з метою профілактики африканської чуми свиней.
Термін виконання – до 29.03.2017 року
 
6. Томашпільському лісництву «Тульчинського ЛМГ», філії «Томашпільський агроліс», Томашпільському товариству мисливців та рибалок, Держспоживслужбі району продовжити проведення депопуляції диких кабанів з доведення їх до мінімальної щільності. Забезпечити проведення лабораторного моніторингу АЧС у дикій фауні.
Термін виконання – протягом 2017 року
 
7. Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії району забезпечити висвітлення в місцевих засобах масової інформації питань щодо виникнення АЧС та обовязкові заходи з її профілактики.
Термін виконання – постійно
 
 
Спеціаліст сектору ЦЗ, ОР та ВЗПО
райдержадміністрації                          Г.М. Тіхомірова
 
Всі новини