Служба у справах дітей райдержадміністрації інформує:

       Державна політика захисту прав дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Україні, спрямована на те, аби вони виховувались у сім’ях, головне, щоб діти зростали в любові, а батьки дбали про них як про своїх… 
       На місцевому обліку з усиновлення служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 15 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 2 до 17 років. З них :  від 1 до 3 років – 1 дитина, від 3 до 5 років – 2 дітей, від 6 до 10 років - 3 дітей , від 14 до 17 років - 9 дітей. 7 дітей  влаштовані на виховання та спільне проживання до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу,  1 навчається в ПТНЗ Вінницької області, 3 знаходяться на повному державному утриманні в інтернатних закладах, 3 – в Жмеринському центрі соціально – психологічної реабілітації дітей, 1 – Вінницькому християнському центрі опіки та піклування  «Нове життя».
      В минулому  році мав місце факт  відмови матір’ю  від новонародженої дитини та один випадок покинутої дитини в закладі охорони здоров’я. З них : одна дитина влаштована під опіку громадян України, друга - усиновлена громадянами України.  
    Станом на 17.02.2017 року на території району проживає 12 дітей, усиновлених громадянами України, з них : 1 дитина усиновлена жителями району в поточному році.  Службою здійснюється нагляд за усиновленими дітьми  та складаються звіти щодо усиновлених дітей. 
     Фактів  порушення  прав дитини в сім‘ях усиновлювачів не виявлено. Питання щодо роботи з кандидатами в усиновлювачі та влаштування дітей до сімейних форм виховання перебуває на постійному контролі служби у справах дітей  райдержадміністрації.
      
 
Служба у справах дітей 
райдержадміністрації                                                                    
 
 
Всі новини