Шановні батьки, нагадуємо: у нас карантин, а не канікули!

На період карантину для учнів керівники закладів середньої освіти району разом з вчителями розробили заходи щодо проведення занять за допомогою дистанційних технологій.
Дистанційна освіта - це новий виклик, з яким ми сьогодні зіткнулися. В ситуації, що склалась не лише в країні, а й у цілому світі, ми маємо діяти спільно: вчителі-учні-батьки.
Зі своєї сторони педагогічні колективи шкіл зробили все для того, щоб, відповідно до діючого розкладу занять, почалося дистанційне навчання.
Звертаємося до учнів нашого району: будьте відповідальними! Саме від вашої самоорганізації залежить результат навчання. Заходьте на сайти, дотримуйтесь рекомендацій вчителів, виконуйте завдання та вчасно їх здавайте. Пам’ятайте, що самоосвіта - це зона вашої відповідальності. Так само, як і дотримання умов карантину.
Шановні батьки! В цій ситуації без вас ні вчителі, ні діти не справляться. Сподіваємося на ваше розуміння і співпрацю. Допоможіть організувати робочий день дитини так, щоб її  повернення з карантину до школи відбулося максимально комфортно. Не забувайте про дистанційне навчання та про величезний вибір різноманітних платформ для дистанційного навчання, відео- та аудіо-матеріалів, які доступні в Інтернеті, ресурсів, запропонованих вашими вчителями.
Зокрема, Департаментом освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації рекомендовано для онлайн навчання освітній Інтернет-ресурс, створений Лабораторією інформаційних та комунікаційних технологій, що працює у фізико-математичній гімназії №17 м. Вінниці, та Вінницьким міським центром дистанційної освіти школярів (https://disted.edu.vn.ua/courses/learn/12942).
Нагадуємо, що з метою забезпечення кожній дитині вільного доступу до знань у понеділок, 6 квітня, стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн».
Школярі з п’ятого по одинадцятий клас зможуть дистанційно вивчати 11 предметів, уроки проводитимуть 40 вчителів з м. Києва.
Щоранку о 10:00 год з понеділка до п’ятниці уроки транслюватимуть українські телеканали:
5-й клас – ПлюсПлюс та «112 Україна»;
6-й клас – ZOOM та NewsOne;
7-й клас – ZIK;
8-й клас – Індиго та УНІАН;
9-й клас – Рада та UA: Культура;
10-й клас – UA: Перший;
11-й клас – М1.
Уроки також можна буде переглянути на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України у Facebook та YouTube.
Будьмо свідомими у навчанні та в питаннях власної безпеки. Не нехтуймо елементарними правилами поведінки під час карантину, адже насправді вони дуже прості, але дуже важливі! 
Так, коронавірус та карантин – це виклик, але режим та позитивне налаштування – чудова йому відповідь.
 
Відділ освіти
райдержадміністрації
 
 
Всі новини