Відбулась 39-та (позачергова) сесія 6-го скликання

20 серпня о 10 годині  в залі засідань районної ради відбулось засідання 39-ої позачергової сесії районної ради 6 скликання, на яку було запрошено керівників підприємств, установ, організацій, начальників окремих управлінь, відділів райдержадміністрації, сільських та селищних голів, представників засобів масової інформації, а також депутата Верховної Ради України Спориша Івана Дмитровича.
 
Перед початком сесії голова районної ради Лариса Нароган привітала усіх присутніх з 24 річницею Незалежності України. Зокрема у своїй промові  вона відзначила:
 
Мине ще кілька днів, і ми відзначатимемо найважливіші, найвизначніші дати в історії держави Україна – День Державного Прапора і День незалежності України. Нинішня позачергова 39 сесія скликана напередодні 24-ої річниці Незалежності України мала би бути і святковою, й урочистою. Та сьогодні і нелегко й непросто складаються обставини в державі.
 
Ще рік тому ми покладали чимало сподівань на те, що вдасться зупинити кровопролиття на сході України, що не допустимо більше загибелі таких юних воїнів, як Віктор Саванчук, таких жахливих трагедій, як Іловайський котел.  Та маховик війни, як показали подальші події,  тільки розгойдувався. І в тій ситуації, в якій держава знаходиться сьогодні, дуже важко як простим людям, так і владі, тобто нам з вами, на місцях. Адже доводиться виживати в умовах чи то неоголошеної війни, чи гібридного миру і спасибі нашим воїнам, що над нами – мирне небо, що не рвуться міни, не палають хати.
 
Виживати в умовах реформ, що одночасно розпочалися в різних галузях, в умовах безгрошів’я, що стало наслідком грабіжницької політики попередньої влади, коли мільярди коштів розкрадалися (і на жаль, розкрадаються) із державного бюджету і осідали на закордонних рахунках «власть імущих». Не обійшлося й без помилок, які допускалися нами. Та вже вкотре досвід переконує: без єдності, без взаєморозуміння, без взаємопідтримки нічого доброго не зробиш. Не зробиш без порядності, людяності, доброти. Бо війна триває. Вона забирає від нас кращих із кращих синів. В ній ми втратили ще двох наших земляків - Ігоря Гаврилюка з Томашполя, Анатолія Дубчака з Вапнярок. Якими словами можна передати біль втрати матерів і батьків.
 
Якими словами передати вдячність людям – жителям району, які стали по суті волонтерами, надаючи допомогу, підтримку коштами, продуктами харчування, всім необхідним воїнам-землякам, нашим Збройним Силам. Розумію, що нелегко це робити сьогодні, коли аби купити півтора літрову пляшку води треба продати перекупникам 2 літра молока. Розумію, що давить нас і безробіття, і безгрошів’я, що на війні дехто робить бізнес – бізнес на крові і людських стражданнях, але переконана, що зможемо все це подолати.
 
Бо саме зараз, на 24 році в боротьбі народжується наша нова нація – горда, сильна, вільна, здатна захистити себе і свою державу, нація , спрямована на майбутнє, нація будівничих, а не руйнівників.
 
Віримо, що війна закінчиться, що не гинутимуть наші сини, що не плакатимуть матері, що настануть зміни, що Україна буде сильна і незалежна ні від кого – ні від інших держав, ні від олігархів і їхніх кланів, ні від тих, кому гроші дорожчі за людське життя.
 
І не забуваймо, що сила наша – в ЄДНОСТІ, і нам потрібно єднати наші серця і нашу країну.
 
Шановні депутати, запрошені! Від щирого серця вітаю вас із святами, що наступають. Бажаю всім розправити плечі, вдихнути на повні груди повітря свободи, сповнитися віри в щасливе майбутнє, любові до рідної землі та надії, що всі найважчі випробування уже позаду. Будьмо вільними, шануймо свою державу, бо ніхто, крім нас, не підніме її з колін. Злагоди в кожній вашій родині, добра в серцях, щедрої долі і міцного здоров’я вам!
 
З вітальним словом до присутніх звернувся голова РДА, депутат районної ради Олександр Закорченний, побажав усім щастя, здоров’я, наснаги, злагоди та мирного неба над головою.
 
Перед відкриттям сесії відбулося нагородження грамотами районної ради кращих бухгалтерів, секретарів та депутатів сільських і селищних рад району – переможців районного етапу обласного конкурсу «Вінниччина – регіон успішних людей», оголошеного Вінницькою Асоціацією органів місцевого самоврядування.
 
На сесії було розглянуто такі питання:
 
-Про нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Томашпільщиною» Сауляка Володимира Арсенійовича (посмертно).
 
-Про нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Томашпільщиною» Мороза Юрія Анатолійовича.
 
-Про внесення змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку району на 2015 рік, затвердженої рішенням 35 сесії районної ради 6 скликання від 16.01.2015 року №570.
 
-Про припинення юридичної особи Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями  шляхом ліквідації.
 
-Про доповнення до рішення 37 сесії районної ради 6 скликання від 26.03.2015 року №602 «Про надання згоди на прийняття до спільної власності територіальних громад Томашпільського району державного закладу «Лінійна лікарня станції Вапнярка» державного підприємства «Одеська залізниця».
 
-Про передачу майна, що є спільною власністю територіальних громад Томашпільського району до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.
 
-Про передачу майна до комунальної власності територіальної громади села Олександрівка Томашпільського району Вінницької області.
 
- Інші.
 
На завершення сесії слово узяв депутат Верховної Ради України Іван Спориш. Іван Дмитрович привітав присутніх з найважливішим для країни державним святом, подякував захисникам державних кордонів, волонтерам, та побажав, щоб війна з російським окупантом закінчилась швидкою перемогою.
 
Також перед присутніми виступив депутат районної ради Анатолій Олійник. Анатолій Дмитрович говорив про те, що наш район є найдемократичнішим та найпатріотичнішим, про те, що в такі важкі для країни часи ми повинні бути згуртовані та єдині.
 
 У своїй промові Анатолій Дмитрович наголосив на тому, що на даний час існує необхідність у створенні в районі мережі кооперацій та закликав місцевих підприємців та аграріїв долучитися до підтримки проекту по створенню мініцеху з переробки молока, який на даний час впроваджує районна рада.
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини